back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton teljesen kiakadt Marko megjegyzésén, és nem érti a Red Bullt

Hamilton teljesen kiakadt Marko megjegyzésén, és nem érti a Red Bullt

-

Lewis Hamilton úgy fogalmazott, csalódottan hallotta milyen kontextusban használta Sergio Pérez származását Helmut Marko, de nem lepődött meg az osztrák vezető mondatain.

A Red Bull tanácsadója még a Servus TV vendégeként beszélt a kulturális különbségekről. A 80 éves vezető úgy fogalmazott, hogy a német Sebastian Vettel és a holland Max Verstappen sokkal koncentráltabb és összetettebb tud maradni, mint a „dél-amerikai” Sergio Pérez.

Az interneten kiakadtak Marko szavaira, így a tanácsadó bocsánatot kért még a Mexikói Nagydíj szervezőitől is. Az érintett versenyző elmondta, nem haragszik főnökére, mivel ismeri őt, és a megjegyzése nem pejoratív gondolatokat takar. Pérez kihangsúlyozta, Marko bocsánatot kért tőle, és ő nem haragszik az osztrák vezetőre.

Pérez nem vette zokon Marko megjegyzését: „bocsánatot kért”

A hétszeres világbajnok viszont elfogadhatatlannak tartja a Red Bull tanácsadójának megnyilvánulását.

„Teljesen elfogadhatatlan az, amit mondott. Miközben azt mondogatjuk, hogy ebben a sportágban nincs helye a diszkriminációnak, és nem is szabadna, hogy legyen, addig egy vezető pozícióban lévő személy ilyen megjegyzéseket tesz. Az nem tesz jót nekünk, ha ilyen könnyen tovább lépünk. Ez az eset rávilágított arra, hogy mennyi teendőnk van még. Sokan vannak a háttérben, akik valóban próbálnak küzdeni az ilyen dolgok ellen. Ha olyan emberek vannak a felettünk, akik ilyen gondolkodásmóddal rendelkeznek, az meggátolja a fejlődésünket. Őszintén szólva, nem vagyok meglepve” – fejtette ki véleményét a Mercedes versenyzője.

Hamilton továbbá meglepődött azon, hogy a Red Bull nem vonta kérdőre nyilvánosan Markót, és nem „menesztette” úgy, mint Jüri Vipset.

„Ennél többet kell tenni. Mikor egyesek –  különösen a versenyzők –  ilyen megjegyzéseket tesznek, akkor a csapatok a háttérben szépen eltávolítják őket vagy közlik, hogy nem támogatják az ilyesmit. Érdekes, hogy most nem történt ilyen. Viszont az nem az én csapatom, mi nem így mozgunk alakulatként.”

A Red Bull végül reagált Marko korábbi szavaira:

Az osztrák csapat is megszólalt. A szóvivőjük a Sky Sportsnak elmondta, nem támogatják Marko kijelentését. Nem tolerálják ezt a szemléletmódot és kijelentették, nincs helye rasszizmusnak és megkülönböztetésnek a versenyzésben és a társadalomban.

Forrásgpblog.com