back to top
KezdőlapFormula 1A Forma-1 továbbra is igyekszik javítani a "show"-n

A Forma-1 továbbra is igyekszik javítani a „show”-n

-

A Forma-1 már dolgozik a sport látványosságát feldobó következő intézkedéssorozaton. Az F1 irányító testülete, az FIA kedden jelentette be, hogy 2023-tól háromról hatra bővítik a sprintversenyes hétvégék számát. Ennyit mondott erről Stefano Domenicali, a széria vezérigazgatója:

„A sprint három napon át tartó akciót biztosít, ahol a versenyzők mindannyian küzdenek valamiért a pénteki rajttól a vasárnapi főfutamig.”

A német Auto Motor und Sport ugyanakkor azt állítja, hogy a „show” javítását célzó további lehetséges szabálymódosítások már készülnek. Például a DRS-t már az első körtől kezdve engedélyezék, vagy a versenyzők körönként kaphatnának egy DRS-kiosztást, hogy ők dönthessék el, hol használják az előzési segédeszközt.

A Forma-1 azt is szorgalmazhatja, hogy a sprint hétvégékre állandósítva legyen egy második időmérő edzés, egy pénteki a sprintversenyek sorrendjének meghatározására, és egy szombati a fő sprintfutamra. Ez azt jelentené, hogy minden kvalifikációs edzésnek több értelme lenne a nézői szemszögből nézve is. Az AMuS szerkesztője, Michael Schmidt így látja ezt:

„A 2023-as utolsó pillanatban történő változtatáshoz 30-ból 28 szavazatra lenne szükség. Erre meglehetősen csekély az esély, ezért a jelenlegi cél 2024.”