back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull döntött Pérez sorsáról

A Red Bull döntött Pérez sorsáról

-

Az Autosport értesülései szerint a Red Bull eldöntötte, hogy a nyári szünetben leváltja-e Sergio Pérezt.

Miként azt korábban mi is megírtuk, a Red Bull a Belga Nagydíj utáni hétfőn tartott megbeszélésén azt is napirendre tűzte, hogy a nyári szünetben leváltsák-e a továbbra is küszködő, a május eleji Miami Nagydíj óta a legjobb négyben sem végző Sergio Pérezt. Christian Horner elárulta, hogy a meetinget nem kimondottan Pérez jövőjének megvitatására tartják, hanem szokásuk átbeszélni az aktualitásokat azelőtt, hogy elmennek nyári szünetre, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója viszont közölte, arról is szó lesz, hogy a folytatásban miként biztosíthatják a leginkább azt, hogy mindkét világbajnoki címet megnyerjék.

Nos, az Autosport értesülései szerint a Red Bull továbbra is úgy gondolja, hogy Sergio Pérezzel van a legnagyobb sansza visszaverni a McLaren rohamát, a hétfői megbeszélésen ugyanis az döntés született, hogy a nyári szünetben nem változtatnak a felálláson, azaz az augusztus végi Holland Nagydíjon még biztosan a mexikói lesz Max Verstappen csapattársa. Noha hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett az energiaitalos csapattól, a szaklap biztosan állítja, hogy Christian Horner a megbeszélés után arról tájékoztatta a Milton Keynes-ben található központ dolgozóit, hogy Pérez lesz az egyik pilótájuk akkor is, amikor majd visszatérnek a nyári szünetről.

Mindez némileg meglepő lehet azok után, hogy Pérez a hétvégi Belga Nagydíjon sem villogott, és a második helyről rajtolva csak a nyolcadik pozícióban intették le. Horner a spái hétvégén is arról beszélt, egyértelműen nem fenntartható az, hogy gyakorlatilag egy autóval küzdenek az egyaránt mindkét pilóta jó eredményeire támaszkodó McLaren, Ferrari, Mercedes trió ellen, a futam után viszont kijelentette: nem céljuk Pérez kirúgása.

„Ami frusztráló, hogy senki nem akarja Checót küszködni látni. Mindenki azt akarja látni, hogy sikeres, mert fáj őt abban a helyzetben látni, amiben van. Senki nem akar meghozni egy ilyen döntést. Nyilván ti [újságírók] minden nap beszéltek erről, de a csapatban mi azt akarjuk, hogy újra lendületbe jöjjön.”

Hivatalos: Carlos Sainz a Williamsnél folytatja F1-es pályafutását