back to top
KezdőlapFormula 1Alonso lesújtó kórleletet adott csapatáról, de ennek is látja a jó oldalát

Alonso lesújtó kórleletet adott csapatáról, de ennek is látja a jó oldalát

-

Az Aston Martin a tavalyinál gyengébb formában kezdte 2024-et, és azóta is inkább lefelé csúszik az erősorrendben – Fernando Alonso már az RB-t is maguk elé helyezi.

Csupán néhány futammal ezelőtt még a konstruktőri negyedik helyen álló Mercedesre veszélyt jelentő csapatként beszélhettünk az Aston Martinról, és noha George Russellékra sem lehet azt mondani, hogy számolatlanul halmoznák a pontokat ebben a szezonban, Miami óta mégis nagyra nyílt az olló a tabellán a két csapat között.

Az elmúlt három versenyhétvégén ugyanis az Aston Martin mindössze négy pontot gyűjtött, Alonso pedig két kiábrándító kvalifikáció után Imolában és Monacóban is pont nélkül maradt.

Döbbenetes tévhitbe ringatta magát Alonso Monacóban

A tabellán a Mercedes immár 52 ponttal ellépett a 44 egységgel álló Astontól, ellenben 20-ra megközelítette a csapatot az RB, ahol Cunoda Juki mostanság rendszeres tagja az első tíz célba érőnek.

„Az eredmények alapján már nem tartozunk a legjobb öt közé” – vont kiábrándító mérleget Alonso, aki a csapatot ugyan nem nevezte meg, de nem igazán gondolhatott másra, mint az RB.

Legutóbb Imolába érkezett nagyobb fejlesztésekkel az Aston Martin, de ezzel együtt is úgy tűnik, hogy a csapat kezd lemaradni a fegyverkezési versenyben. Alonso viszont, aki legalább 2026-ig elkötelezte magát a silverstone-i istálló mellett a tavaszi szerződéshosszabbítással, még 42 évesen is képes távlatokban gondolkodni.

„Ez az elmúlt két hétvége kulcsfontosságú volt abban, hogy megértsük a gyengeségeinket, az autónk működését, és megpróbáljunk javulni. A nehéz helyzetekből mindig több következtetést lehet levonni, mint a győzelmekből, így azt hiszem, jelenleg nagyon sokat tanulunk az év hátralévő részére, 2025-re és 2026-ra” – idézi a spanyolt az Autosport.

Nem reagál az Aston Martin a fejlesztésekre, Alonsóékra zuhanás várhat