back to top
KezdőlapFormula 1Alonso van közelebb a győzelemhez, vagy a Ferrari?

Alonso van közelebb a győzelemhez, vagy a Ferrari?

-

Carlos Sainz elmondta, neki vagy Fernando Alonsónak van nagyobb esélye a futamgyőzelemre idén.

Míg a Scuderia továbbra is keresi magát az új szezonban, addig az Aston Martin berobbant a harmadik helyre. A kétszeres spanyol világbajnok mind a három futamon dobogóra állhatott, bár két alkalommal majdnem elveszítette a pozíciókat.

Bakuba érkezik meg a héten a mezőny, így az egy hónapos szünet után a legtöbb csapat fejlesztéssekkel felvértezve vág neki az új formátumnak. Mindaddig a Ferrarinál csak pár futammal később érkezenek az újítások.

A Ferrari a szünetben ugyanakkor Sainz ügyével is el volt foglalva. A csapat felülvizsgálati kérelmet adott be stewardok döntésével kapcsolatban, ám a Szövetség nem találta relevánsnak az alakulat kérelmét. Így a spanyol nem került a szerintük megérdemelt negyedik helyre.

Carlos Sainz, Charles Leclerc, Ferrari
Carlos Sainz és Charles Leclerc – Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz ugyanakkor nemrég elmondta, bocsánatot kért Alonsótól az eset után.

„Küldtem neki egy üzenetet, amiben elnézést kértem. Nem akartam, hogy összeérjenek az autók. Panaszkodtam a büntetés miatt, de tudom, hogy a hibát én követtem el. Örülök annak, hogy Fernandóra (Alonso) nézve nem volt komolyabb következménye.” – nyilatkozta a 28 éves versenyző.

Sainz azt is megjósolta a spanyol Antenna 3-nak, melyiküknek van esélye idén egy futamgyőzelemre.

„Fernando közelebb áll a győzelemhez, mint én. Az Aston Martin egy kicsit jobb nálunk, de mi sem vagyunk annyira messze. Egy kicsit le vagyunk maradva ugyan, de javulni fog a helyzet. Ne veszítsük el a reményt, a Ferrari célja mindig a győzelem.”