back to top
KezdőlapFormula 1Antonellit a jövő héten F1-es közegben is megcsodálhatja a közönség

Antonellit a jövő héten F1-es közegben is megcsodálhatja a közönség

-

Az olasz Andrea Kimi Antonelli a hazájában, a jövő heti Olasz Nagydíjon mutatkozhat be aktuális F1-es autó volánja mögött a nagyközönség előtt, miután számos privát teszten már vezette a Mercedes versenyautóját.

Méghozzá nem is akárhogy, a korábbi F1-es autókkal lebonyolított gyakorlásokon a kiegyensúlyozottságával és a jó tempójával kivívta a Mercedes elismerését, amely még mindig nem döntötte el, ki lesz George Russell csapattársa a következő szezonban. Antonelli nevét kezdettől fogva sokan suttogják, amióta Lewis Hamilton bejelentette a távozását a Ferrarihoz, és úgy néz ki, a Mercedes bevállalja a kockázatot, és nem küldi el tanulni egy-két évre az általa támogatott tehetséget egy kisebb partner csapathoz (a szoros szálak miatt a Williams tűnne logikusnak), hanem egyből a mélyvízbe dobja.

A csapatoknak kötelező évente legalább két szabadedzésen olyan fiatal pilótát autóba ültetni, akik még nem versenyeztek a Forma-1-ben (állandó tagként), és a szezon hátralevő részében már nem sok alkalom kínálkozik erre, hiszen a tíz versenyből csak hármat rendeznek olyan pályán, ahol nem sprintes a lebonyolítás, illetve a pálya nem utcán épült. Előbbi rendszerben csupán egyetlen tréninget tartanak a tétre menő küzdelem előtt, így az állandó pilótákat nem szokták kivenni a csapatok az autóból, az utcai állomásokon pedig fokozott balesetveszély leselkedik mindenkire, a tapasztalatlan versenyzőkkel nem szoktak kockáztatni.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint Monzában Hamilton autóját fogja vezetni Antonelli az első szabadedzésen, a mérnöke pedig értelemszerűen Peter Bonnington lesz, aki hivatalosan is maradni fog a Mercedes kötelékében, nem követi Hamiltont a Ferrarihoz. Utóbbi döntésében állítólag jelentős szerepet játszott, hogy látta az olasz pilóta teljesítményét és szívesen dolgozna vele. Monza azért is jó terep a fiatal tehetségnek, mert már ismeri a pályát, ugyanakkor minden bizonnyal később, Mexikóban vagy Abu-Dzabiban is láthatjuk őt szabadedzésen.

Antonelli nemrég azt mondta, egyelőre csak a „vágyálom” kategória nála az F1 lehetősége, de örül, hogy számításba veszi a Mercedes a kiadó ülésre. A nyomást elmondása szerint élvezi.

Döbbenetes videót tettek közzé Hamilton utódjáról – ez már szupererő?