back to top
KezdőlapFormula 1Félelmetes csapatot épít az Aston Martin, már csak Newey hiányzik?

Félelmetes csapatot épít az Aston Martin, már csak Newey hiányzik?

-

Az Aston Martin F1-es csapata bejelentette rövid időn belüli újabb komoly igazolását.

Miként annak közelségét már a Ferrari hétfői bejelentésekor sejteni lehetett, az Aston Martin is megtette a maga bejelentését, és elárulta, hogy a Scuderia leköszönő kasztniért felelős technikai igazgatója náluk folytatja 2025-től. Enrico Cardile 2005-től erősítette a maranellóiakat, de az F1-es csapatban csak 2016 óta dolgozott, technikai igazgatóvá pedig 2023-tól kezdődően léptették elő. Most kényszerszabadságra megy, és valamikor 2025-ben, az Aston Martin technikai főigazgatójaként áll majd munkába új csapatában.

„Az ambíciók és vágyak világosak, és különleges lehetőség a részesévé válni ennek az utazásnak. Ez személyes és szakmai kihívás egyben, és már várom, hogy együtt dolgozzam a csapattal és sikeressé tegyük ezt az ikonikus márkát” – olvashatók a 49 éves szakember szavai a közleményben.

Cardile lecseréli a vörös csapatruházatot / Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

„Szeretném üdvözölni Enricót az Aston Martinnál, miközben meg akarjuk erősíteni a technikai vezetést a 2026-ban érkező jelentős szabályváltozások előtt – mondta Lawrence Stroll, az istállót tulajdonló konzorcium vezetője. – Izgatott vagyok, hogy továbbra is világszínvonalú szakembereket vonz a csapatunk. Enrico osztozik az F1-es siker iránti motivációmban, és minden erőforrás a rendelkezésére fog állni, hogy megvalósítsa ezt az ambíciót. Andy Cowell érkezésével és a meglévő vezetőinkkel félelmetes csapatot építünk.”

„Enricónak közel 20 éves tapasztalata van a Ferrarinál, és új nézőpontot fog nyújtani a technikai stratégiánknak – tette hozzá Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke. – Ez kulcsfontosságú kinevezés a csapatnak, miközben továbbra is építkezünk a 2026-os szabályváltozásra, ami fontos lépés lesz az utunkon.”

Miként Stroll is említette, az Aston Martin nemrég szerződtette Andy Cowellt, a Mercedes egykori motorfőnökét, aki az idén októberben váltja Martin Whitmarsh-t a cégcsoport vezérigazgatói pozíciójában. Cardile rövid időn belül tehát a második nagy kaliberű igazolás, de könnyen lehet, hogy nem az utolsó, hiszen mint azt nemrég megírtuk, az Aston Martin lépett elő a legnagyobb esélyessé a Red Bulltól távozó Adrian Newey-ért folyó versenyben. Amennyiben a 65 esztendős tervezőzsenit is sikerülne elcsábítani, az már tényleg igazán félelmetes csapat lenne.

A Ferrari és Hamilton végleg lemondhat Newey-ról – ide tart a Red Bull zsenije