back to top
KezdőlapFormula 1Átszervezi technikai részlegét a Ferrari, hamarosan munkába áll a Mercedestől igazolt mérnök

Átszervezi technikai részlegét a Ferrari, hamarosan munkába áll a Mercedestől igazolt mérnök

-

A Ferrari megerősítette, hogy Loïc Serra október 1-től a csapat karosszériáért felelős technikai igazgatója lesz. A francia szakember közvetlenül Frédéric Vasseur csapatfőnöknek fog jelenteni.

Az elmúlt másfél évben a Ferrari két meghatározó szakembert is szerződtetett a Mercedestől. Közülük az egyik Loïc Serra volt, aki a csillagos istállónál a teljesítményigazgató pozícióját töltötte be, és kulcsszerepe volt abban, hogy a brackley-iek zsinórban hét egyéni és nyolc konstruktőri bajnoki címet zsebeltek be.

Vezető beosztású mérnökről lévén szó, a francia szakember hosszú ideig volt kötelező szabadságon, és még mindig nem állhatott munkába. Bár azt eddig is lehetett tudni, hogy ez október 1-én fog megtörténni, de a Ferrari csütörtökön kiadott egy közleményt, amelyben megerősítette ezt az információt, ahogyan Serra beosztását is.

Hamiltonnak egy nála fiatalabb korábbi versenytársa lesz a főnöke a Ferrarinál

Ami utóbbit illeti, az 52 esztendős mérnök a Ferrari karosszériáért felelős technikai igazgatója lesz, és közvetlenül Frédéric Vasseur csapatfőnöknek fog jelenteni. A pozíciót pont utóbbi tölti be ideiglenesen, miután Enrico Cardile, a maranellóiak korábbi technikai igazgatója távozott az alakulattól az Aston Martin kedvéért.

Serra egyébként öt részleg munkáját fogja felügyelni. Ezek közül az egyiket Diego Ioverno vezeti, aki emellett továbbra is ellátja majd a sportigazgatói feladatokat, és ebben a minőségében szintén közvetlenül Vasseurnek jelent. A motorért felelős technikai igazgató posztját pedig a jövőben is Enrico Gualteri fogja betölteni.

Serra érkezését egyébként májusban jelentették be, ahogyan a Mercedestől szintén távozó Jérôme d’Ambrosióét is, akit sokan Toto Wolff csapatfőnök utódjának vizionáltak. A belga expilóta szintén október első napján áll munkába csapatfőnök-helyettesként, emellett a saját nevelésű versenyzők útját egyengeti. Jövőre pedig mindketten köszönthetnek egy régi ismerőst Lewis Hamilton személyében.