back to top
KezdőlapFormula 1Az Aston Martin elcsábítaná a Ferrari egyik legjobb szakemberét

Az Aston Martin elcsábítaná a Ferrari egyik legjobb szakemberét

-

Meglepő hírek jelentek meg a Ferrari technikai igazgatója, Enrico Cardile kapcsán. Az olasz tervezőt nemrég az Aston Martinnal hozták kapcsolatba, és nemrégiben megerősítette, hogy a silverstone-i istálló felvette vele a kapcsolatot.

Lawrence Stroll azzal a céllal vásárolta fel az Aston Martint, hogy egy napon élcsapatot csinál belőlük. A grandiózus tervek mellett számos neves szakember is érkezett már a zöldekhez. Ebbe a csoportba tartozik a Red Bulltól érkező Dan Fallows is, aki jelenleg a technikai igazgató szerepét tölti be. A legújabb pletykák alapján az idősebb Stroll Cardilére is kivetné a hálóját.

A Ferrari megérezte a vérszagot, pszichológiai hadviselést indított Verstappen ellen

Az olasz szakembernek sokat köszönhet a Ferrari, mivel az idei konstrukció, az SF-24 koncepció az ő nevéhez fűződik. A Scuderia idén már két futamot is tudott nyerni, és Cardile a nagyszerű munkájával a rivális csapatok figyelmét is felkeltette.

A brit csapat első számú célja Adrian Newey megszerzése volt, de miután a brit tervezőguru várhatóan a Ferrarinál köthet majd ki, így merült fel Cardile neve Strollban. A Milton Keynes-i istálló sikereinek egyik legnagyobb kovácsának érkezése nagy mértékben átalakítaná a technikai gárdát a vörösöknél, és ennek következtében akár az olasz mérnök pozíciója is sérülhet.

Newey azonban a menedzsere, Eddie Jordan állítása szerint nem most fog döntést hozni a jövőjéről, és ez Frédéric Vasseur legutóbb adott nyilatkozataiban is meglátszódik. A maranellói istálló csapatfőnöke nem árult el sokat a brit tervezőguru megszerzésének esélyeiről, és emellett arról is beszélt, hogy jelen pillanatban a saját embereik megtartása számít elsődlegesnek a számukra, és nem a jövő miatt szeretnének aggódni.

„Mindenkivel szoktam beszélni a paddockban, mert tanult emberek vagyunk – árulta el a francia szakember. – Ettől a ponttól kezdve nem szeretnék konkrét dolgokat elárulni, mert a válaszaimat bárhogyan lehetne értelmezni.”

„A legfontosabb a csapat stabilitása. A korábbiakban már elmondta, hogy jó úton haladunk, és remek munkát végzünk. Azonban az is lényeges, hogy megőrizzük a csoportunk egységét, de e téren sincsenek problémáink. Ennek kifejezetten örülök.”

Nem reagál az Aston Martin a fejlesztésekre, Alonsóékra zuhanás várhat