back to top
KezdőlapFormula 1Az Aston Martin fellebbezett, Sebastian Vettel így még második!

Az Aston Martin fellebbezett, Sebastian Vettel így még második!

-

Sebastian Vettel kizárása után benyújtotta az óvást az Aston Martin.

A tegnapi futamon a német versenyző ugyan nem rajtolt túl jól, ám a kaotikus események mentén a második pozícióba került. A verseny nagy részén üldözte Esteban Ocont, viszont nem tudtam megelőzni a franciát, így be kellett érnie a dobogó második fokával.

A leintés után leparkolta autóját, és gyalog ment a ceremóniára. Az FIA beidézte a versenyzőt és a csapat képviselőjét, majd megállapította, hogy nem volt elegendő üzemanyag az 5-ös rajtszámú AMR21-ben.

A hivatalos dokumentum szerint 0,3 liter maradt a tankban, az előírt 1 literhez képest. Ez alapján kizárták a négyszeres világbajnokot, így mögötte mindenki egy hellyel előre lépett. A kanadai-brit csapat azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és fellebbezett az ítélet ellen.

,,Még volt 1,44  liter üzemanyag a tankban. Az üzemanyagpumpával akadtak gondjaink ezért kellett leparkolni az autót. Tudjuk, mennyi üzemanyagot töltöttünk az autóba, az átfolyásmérőnek köszönhetően azzal is tisztában vagyunk, hogy ebből mennyit használtunk fel. Így már csak bizonyítani kell az igazunkat.” – nyilatkozta Otmar Szafnauer a Motorsport-Total.com-nak.

Vettel autóját így az FIA egyik létesítményébe szállíttatják, hogy felkészítsék a további vizsgálatokra. Mivel az Aston Martin fellebbezett az új eredmény ellen, az nem tekinthető még jogerősnek, így a 34 éves pilóta még másodikként van számon tartva.