back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen nyomdokain már Bearman is kapott saját dalt, de az omlettel még...

Verstappen nyomdokain már Bearman is kapott saját dalt, de az omlettel még meggyűlik a baja

-

A Szaúd-arábiai Nagydíjon a Ferrarival meggyőző F1-es debütálást produkáló Oliver Bearman 2025-re már teljes szezonos szerződést kapott a Haastól. Most rajongói kérdésekre adott válaszaiból ismerhetjük meg jobban a rajtszámához, a Michael Schumacherhez és a főzéshez fűződő viszonyát.

A 19 éves brit pilótát július 4-én jelentette be egyik jövő évi versenyzőjeként a Haas, s azóta az is kiderült, hogy a csapathoz szintén újonnan érkező Esteban Ocon révén tapasztalt, futamgyőztes csapattársat kap.

Bearman már az elmúlt években is az F1 felé törekvő legígéretesebb fiatal pilóták egyike volt, de a Carlos Sainz vakbélműtétje miatt megejtett váratlan királykategóriás debütálása óta kilőtt a népszerűsége, így a rajongók szemében már egyáltalán nem újoncként fog megjelenni jövőre a mezőnyben. Egy spanyol formáció, a Sprintreis már dalt is írt hozzá (lekövetve ezzel a Hollandiában született Super Max című slágert), de saját YouTube-csatornáján is tudatosan építi, ismerteti meg magát.

Fotó: Haas

Melyik pályán várod leginkább, hogy F1-es autóval versenyezz?

Izgatottan várom a monacói F1-es versenyt, csak amiatt, mert az Monaco. Már az F2-ben is élvezetes volt ott menni, de nagyobb sebességgel még szórakoztatóbb lesz. De az új pályákat szintén kíváncsian várom, például Szuzukát, a brazil és a kanadai helyszínt. Az évek során csak nézhettem ezeket a pályákat, de most végre versenyezhetek is rajtuk.

Miért választottad a 87-es rajtszámot?

Egyszerűen csak megörököltem, hiszen apám is ezt használni, amikor túraautókkal versenyzett az Egyesült Királyságban. Ő pedig azért választotta a 87-est, mert én május 8. napján születtem, az öcsém pedig augusztus 7. napján. A húgom pedig 19-én született, és ha egymás mellé rakjuk ezeket a számokat, akkor kijön 1978, ami apám születésének éve. Szóval minden mindennel összefügg!

Ki jelentette számodra a legnagyobb inspirációt gyerekkorodban?

A legnagyobb inspirációt mindig apám jelentette, hiszen ő támogatott az F1 felé tett minden lépésem során. Amikor fiatalabb voltam, sok tanácsot adott ahhoz, hogyan javulhatnék a pályán, még ha nem is akartam hallgatni rá, hiszen a fiúk már csak ilyenek. A munkamorálja és a sikerei viszont komolyan motiváltak engem is. De ha a versenypályáról kell idolt választani, akkor Michael Schumachert mondanám, hiszen temérdek sikert és győzelmet hozott a csapathoz.

Tudsz már omlettet sütni?

Az utóbbi időben tettem némi előrelépést az omlettkészítési küldetésemben. Eljutottam addig a pontig, amikor meg kell fordítanom, de amikor megpróbáltam, szétment az egész, katasztrófa volt! Szóval egy lépéssel már tovább jutottam ahhoz képest, mint ami a YouTube-on látható – talán egy sorozatot kellene csinálnom róla, amiben mindenki végigkísérheti az utamat az omlett elkészítéséig.

Hallottad már az Oliver Bearman-dalt?

Igen, hallottam. Először a dzsiddai versenyt követő napon, majd pedig akkor, amikor nyertem az F2-ben Ausztriában – ráakadtam egy videóra, amiben valaki kicserélte a brit himnuszt erre a dalra, ami elég vicces volt.

Mit csinálsz legszívesebben, amikor nem versenyzel?

Az új hobbim a kerékpározás. Nemrég, a monacói verseny után jött meg a biciklim, azóta pedig annyit tekerek, amennyit csak lehetséges. A silverstone-i és az ausztriai hétvégén is megtettem vele pár kört a pályán, csak a mérete miatt elég nagy nyűg mindenhova magammal cipelni. De nagyon szeretem csinálni, a versenyzéshez is jó felkészítést nyújt, bár még dolgoznom kell vele egy kicsit, hogy tartani tudjam a lépést a leggyorsabbakkal.