16.5 C
New York
szerda, október 2, 2024
KezdőlapFormula 1Bemutatkozott a Mercedes új pilótája, és rögtön lefektetett egy fontos szabályt

Bemutatkozott a Mercedes új pilótája, és rögtön lefektetett egy fontos szabályt

-

Bár jövő évi versenyzői szerződését már egy hónappal ezelőtt bejelentette a Mercedes, Andrea Kimi Antonelli most tartotta meg hivatalos belépőjét, ismerkedését az F1-es csapat személyzete előtt.

A nyári szünettel azonos hosszúságú időt, négy hetet kell várni a Szingapúri és az USA Nagydíj között, fontos különbség azonban, hogy most nincs kötelező szünet és gyárbezárás, mint augusztusban. A szezon végjátékára készülve minden csapat gyárában gőzerővel zajlik a munka, legfeljebb a versenyzők azok, akik beiktathatnak némi szabadságot.

Így nem is véletlen talán, hogy nem Lewis Hamilton vagy George Russell kezdte a hetet a Mercedes gyárában, ellenben az utazásmentes időszak jó alkalmat adott arra, hogy Antonelli mintegy közönségtalálkozót tartva bemutatkozzon a csapat brackley-i és brixworthi gyárában, ahol dolgozók százai előtt mondott beszédet.

Tényleg kicsit a szurkolókkal való találkozáshoz hasonlít egy ilyen esemény: ne feledjük, egy F1-es csapat munkatársai nem sportolók, hanem mérnöki, vagy akár ennél jóval általánosabb munkakört betöltő hétköznapi emberek, akik többsége csak nagyon ritkán találkozhat vagy beszélhet közvetlenül a versenyzőkkel, s maguk is csak a képernyőn követhetik, ahogyan egy távoli helyszínen learatják a gyárban elvégzett munka gyümölcseit. Így pedig nem meglepő, hogy a kézfogáshoz és a közös fotóhoz is sorban álltak Antonelli előtt mindazok, akikkel tulajdonképpen ugyanannál a cégnél dolgozik. Az esemény motivációs szerepe szintén nem elhanyagolható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1) által megosztott bejegyzés

A Mercedes beszámolója szerint a csapattagoknak lehetőségük volt kérdéseket is feltenni a 18 éves új pilóta számára, akinek érkezése a gyárban is új légkört teremthet azok után, hogy az istálló 2010-es beszállása óta minden évben a sport egy legendájának építettek versenyautót, eleinte Michael Schumachernek, majd Hamiltonnak. Ami azt illeti, a brackley-i csapat múltjában is nagyon sokáig, egészen 1999-ig kell visszamennünk, hogy megtaláljuk a legutóbbi alkalmat, amikor valaki náluk debütált: a BAR megalakulásának évében Ricardo Zonta.

Szintén ritkaság mostanában, hogy olasz pilóta érkezzen az F1-es mezőnybe: az Alfa Romeónál három éven át versenyző és nem túl mély nyomot hagyó Antonio Giovinazzi előtt a 2011-ben visszavonult Jarno Trulli volt az ország utolsó képviselője.

„Van néhány dolog, ami Olaszországban bűncselekménynek számít. Az ananász a pizzán például egy szörnyű tett” – húzta meg a határvonalat kollégái számára Antonelli.

Az olasz pilóta noha csak 2025-ben debütál Russell csapattársaként, de addig sem tétlenkedik, hiszen elmondása szerint tovább folytatja a csapat két évvel ezelőtti autójával való privát tesztelést, ami a leghatékonyabb felkészülési mód a jelenlegi szabályok mellett az újoncok számára. Az idei autót is kipróbálhatta már az Olasz Nagydíj első szabadedzésén, annak viszont gyors baleset lett a vége, de a szezon végeztével bizonyosan kap rá újabb lehetőséget – akár az újoncok számára tervezett sprintverseny keretében Abu-Dzabiban, amennyiben a csapatoknak sikerül már idén tető alá hozniuk ezt az új tervet.

Részletek derültek ki a szezon utáni, extra F1-es versenyről

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]