16.5 C
New York
kedd, október 8, 2024
KezdőlapFormula 1Sainz egy feladatot még teljesítene a Ferrarinál, de fél, hogy visszaköszön a...

Sainz egy feladatot még teljesítene a Ferrarinál, de fél, hogy visszaköszön a Hungaroring

-

Carlos Sainznak hat versenye van hátra, mielőtt elköszön a Ferraritól, ez alatt pedig mindenképpen szeretné megszerezni negyedik futamgyőzelmét is. Ehhez viszont nemcsak az autónak, de neki is javulnia kell.

Bár fordulatos és eseménydús évet teljesít idén a Forma-1, Sainz szezon eleji tette még mindig a legnagyszerűbbek közé tartozik: két héttel vakbélműtétje után, ami miatt a Szaúd-arábiai Nagydíjat ki is kellett hagynia, megnyerte az Ausztrál Nagydíjat. A spanyol lendületesen kezdte a szezont, ám a júniusi spielbergi futam óta nem állt dobogón, az utóbbi hónapokban pedig Charles Leclerc átvette a csapaton belüli kezdeményezést, rendre jobb eredményeket szállít nála, és Monzában győzött is.

Sainz reméli, pozitív kicsengéssel zárhatja majd négy évnyi ferraris időszakát, s megszerzi negyedik futamgyőzelmét a hátralévő hat nagydíj során. Ehhez azonban nem feltétlenül elég, hogy legyőzze Leclerc-t, hiszen idén a gyors kanyarokat nélkülöző pályákon volt igazán erős a Ferrari – ennek mentén pedig a szezon hátralévő részében legfeljebb Las Vegas feküdhet az SF-24-esnek.

„Az első dolog a listámon, hogy nyerjek legalább még egy versenyt a Ferrarival, mielőtt távozok. De nem csak amiatt gondolok erre, mert elköszönök az év végén, hiszen minden versenyre a győzelem céljával érkezek” – idézi Sainzt a Marca.

Hamiltont már az idén láthatjuk a Ferrariban?

„A szezon negyede még mindig hátravan, három sprintversennyel együtt, így elég sok minden áll még előttünk. Meg fogjuk próbálni, de a hagyományosabb típusú pályákon is a fejlődés jeleit kell mutatnunk, az olyanokon, mint Interlagos, Austin, Katar és Abu-Dzabi. Ha sikerül javulnunk, akkor szerintem lehet esélyünk a győzelemre. Ha viszont továbbra is hátrányban leszünk, hasonlóan Spához és a Hungaroringhez, akkor igencsak nagy feladat áll előttünk.” A rettegett Belga és Magyar Nagydíjon Sainz egyaránt csak hatodik lett, a Ferrarinál pedig a Mercedes és a McLaren is gyorsabbnak bizonyult.

Sainz jövőre a Williamshez csatlakozik Alexander Albon csapattársaként, és bár a grove-i istállóval eleinte valószínűleg nem fog majd tudni ahhoz hasonló eredményekért harcolni, mint a Ferrarival teszi, ám James Vowles csapatvezető szerint Sainz és Albon a 2025-ös szezon legerősebb pilótapárosát alkotják majd.

Sainz elárulta, van egy varázsszó, amit ha kimondanak, lassabb lesz tőle

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]