back to top
KezdőlapFormula 1A szomorú Leclerc azért megemlítette, hogy a Ferrari részben nagyon jó munkát...

A szomorú Leclerc azért megemlítette, hogy a Ferrari részben nagyon jó munkát végzett

-

A monacói győzelem óta nem találja a góllövő cipőjét a Ferrari, s bár a Spanyol Nagydíj időmérője nem alakult olyan tragikusan a csapat számára, mint a kanadai, bőven lesz minek utánajárniuk. Charles Leclerc nem gondolja, hogy a megcsúszása nélkül érdemben javított volna az eredményén.

A Ferrari párosa a harmadik sorból várhatja a délutáni startot Spanyolországban, miközben a Red Bull, a McLaren és a Mercedes legalább egy-egy versenyzője gyorsabb volt náluk az időmérőn. A maranellóiak bizonyára nem ilyen folytatásra számítottak a két állomással ezelőtti siker után, és Leclerc szavai alapján lesz mit nyomozni, mert rejtély számukra, miért kaptak 3,5 tizedmásodpercet az élen záró Lando Norristól.

„Egyrészt nagyon jó munkát végeztünk szombatra az autó beállításával. Teljesen átalakítottuk az autómat, mert pénteken nagyon rosszul éreztem magam benne, ami szombaton végre elmúlt” – idézte az F1 hivatalos honlapja a Ferrari pilótáját.

„Ugyanakkor nagyon elkeseredett vagyok, mert a teljesítmény nem volt a helyén, nagyon messze álltunk a pole-tól. Nem volt jó napja a csapatnak. A versenyt azonban vasárnap futják, azon megpróbáljuk a lehető legtöbb pontot begyűjteni. A hétvége után megpróbálunk rájönni, miért maradtunk le ennyire a pole-ról.”

Russell: Ha tízszer lefutjuk a versenyt, kilencszer ugyanaz lesz az eredmény

Leclerc hozzátette, hogy bár az autó túlkormányzottsága megtréfálta az 5-ös kanyarnál és megcsúszott, valószínűleg e nélkül sem végzett volna előrébb, mert „nem volt sokkal több az autóban, küszködtünk a tapadás és a tempó hiányával.”

Carlos Sainz szintén csalódottan nyilatkozott, főleg azért, mert úgy kapott ki csapattársától, hogy 3/3 volt a házon belüli mérlege a tréningeken elért eredmények alapján (amiért természetesen legfeljebb szóbeli jutalom jár.)

„Erősen szerepeltünk az edzéseken, arra számítottunk, hogy az első rajtkockáért fogunk harcolni. A Q2-ben viszont a Red Bull és a McLaren magasabb fokozatba kapcsolt, mi nem voltunk képesek olyan tempóra. Beszélgethetnénk arról, hogy három századmásodpercnyi javulással meglett volna a 3. hely és örülnénk, de valójában úgy gondolkodtam, hogy a pole-ért fogok csatázni a hétvégén. A három és fél tizednyi hátrány rengeteg” – mondta.

Norris elvesztett egy pár cipőt a tűzben, a vasárnapjára is kihatással lesznek a történtek