back to top
KezdőlapFormula 1Vasseur szerint Hamilton és Leclerc máris megkezdték a mézesheteket

Vasseur szerint Hamilton és Leclerc máris megkezdték a mézesheteket

-

A Ferrari csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton főként apró, de fontos részletekben fog tudni segíteni az istállónak a fejlődésben 2025-től. Frédéric Vasseur úgy látja, a brit és Charles Leclerc máris közelebb kerültek egymáshoz, amióta megtörtént a bejelentés.

Bár még mindig messze van a nap, amikor Hamilton először magára öltheti a Ferrari overallját, mégis sokan próbálják már elképzelni, milyen lesz a pilóta és a csapat, illetve a két csapattárs közötti harmónia. Vasseur a La Repubblica kérdésére elmondta, ő hagyni fogja, hogy természetesen formálódjon a kapcsolat Hamilton és Leclerc között, szerinte pedig amióta elkezdődött a szezon, máris megfigyelhető, hogy a jövőbeli közös munka tudatában a brit és a monacói pilóta többet beszélget egymással a pálya körül.

„Sohasem kérem azt a versenyzőimtől, hogy a legjobb barátok legyenek vagy együtt menjenek nyaralni. Szerintem nem így kell jobb munkavégzésre ösztönözni a munkatársaim. Csupán őszinte kapcsolatra és kölcsönös tiszteletre van szükség, szerintem pedig kettőjük között ez máris fennáll, nem látok borús felhőket az égen. Az elmúlt két hónapban egy kicsit máris elkezdtek közeledni egymáshoz, olyan ez számukra, mint a felkészülés vagy a mézeshetek! Szóval egyelőre minden jól néz ki” – magyarázta nevetve a csapatfőnök, aki Hamilton érkezése óta már újabb kulcsfontosságú igazolásokat jelentett be, s a közönség most árgus szemekkel figyeli, vajon sikerül-e megszereznie a Red Bulltól távozó tervezőt, Adrian Newey-t is. Amiről szintén megkérdezték ebben az interjúban, ám kitérő válaszában csak annyit mondott, jobban hisz a közösség erejében, semmint az egyének fontosságában.

Hamiltonnak egy nála fiatalabb korábbi versenytársa lesz a főnöke a Ferrarinál

Ettől függetlenül Hamiltonnak azért látja olyan egyedi tulajdonságait Vasseur, amelyekkel nem feltétlenül számszerűsíthetően, de előrelendítheti majd a Ferrarit, amely csapat 2008 óta vár újabb bajnoki címszerzésre.

„Friss vért jelent a rendszerben – fogalmazott a francia csapatfőnök. – Ismerem a profizmusát. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a jelenlegi versenyzőink nem lennének azok, de Lewisnak eltérő rálátása van bizonyos dolgokra, ami a hasznunkra fog válni. A sebessége látható lesz a pályán, de nem csak ennyiről van szó. Az autón kívül is segíteni tud majd abban, hogyan közelítsük meg a versenyhétvégéket. Pontosan tudja, hogyan helyezzen nyomást a csapatra úgy, hogy azzal még jobb teljesítményre sarkalljon. Ez nagyot fog lendíteni rajtunk. Tudva, hogy jelenleg mindenki a legapróbb részletekben keresi a javulást, minden egyes ötletnek nagy jelentősége lehet.”

„Meg fog ölni, amiért elmondom ezt” – Jordan elárulta Newey egyik titkát