back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton: Nem bánom, hogy nem írtam alá a Ferrarihoz!

Hamilton: Nem bánom, hogy nem írtam alá a Ferrarihoz!

-

Lewis Hamilton úgy véli, hogy egyáltalán nem baj, hogy soha nem versenyzett eddig Ferrarival. A hatszoros világbajnok, ahogy a legtöbb F1-es versenyző arról álmodik, hogy Ferrari pilóta lesz, de nála eddig ez nem következett be. A Scuderia korábbi csapatfőnöke, akit 2014-ben elbocsátottak, Stefano Domenicali, elárulta, hogy egyeztetett Hamiltonnal arról, hogy a brit pilóta a maranellóiakhoz igazoljon. Az olasz Resto del Carlino lapnak ennyit árult el erről:

„Akkoriban nem voltak megfelelőek a feltételeink ahhoz, hogy megszerezzük őt a Ferrarinak. Általánosságban beszélgettünk, nem volt ez konkrét tárgyalás. Útjaink azonban nem keresztezték egymást. Visszatekintve erre a korszakomra, büszke vagyok, hogy benne voltam Räikkönen 2007-es csapatában amellyel bajnokok lettünk, amikor pont Hamiltont győztük le egy ponttal.”

A múlt héten faggatták erről a Domenicali-diskurzusról Lewist is. A Sky Italia megkérdezte tőle, hogy bánja-e, hogy soha nem versenyzett Ferrarival. A 44-es rajtszámú pilóta roppant lényegre törően ennyit felelt:

„Nem.”

Azt még azért hozzátette a Mercedes versenyzője, hogy vannak neki, és szereti is a Ferrari utcai autóit:

„Ez soha nem volt titok. Mindig is nagy Ferrari rajongó voltam, akad is pár a garázsomban. Remélem, hogy harcolhatok velük újra, mielőtt befejezem majd a versenyzői karrieremet.”