back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton végzett az élen a második edzésen, Albon falnak csapta autóját

Hamilton végzett az élen a második edzésen, Albon falnak csapta autóját

-

Lewis Hamilton autózta a legjobb időt a második szabadedzésen, utána Max Verstappen következett, míg a harmadik pozíciót Valtteri Bottas szerezte meg.

A villanyfényben fürdőző pályára először Kimi Räikkönen hajtott ki, aki az első edzést kénytelen volt kihagyni. Őt a szintén hiányzó George Russell követte. Azonban nem maradtak sokáig ketten az aszfaltcsíkon, ugyanis a mezőny többi tagja is kilátogatott, egy-egy installációs kör teljesítésre.

Már délután is kipróbálták a 2021-es abroncsokat a versenyzők, ám a Pirelli a második edzést is gyakorló fázisnak nyilvánította, így most is lehetett találkozni jelöletlen gumikkal.

Bottas lódult neki először egy komolyabb kör teljesítésének, ám a négyes kanyar után elfékezte magát, így Alex Albon állt ideiglenesen az élre, viszont pozícióját Carlos Sainz gyorsan elorozta. A mezőny összes tagja a tesztelésre előállított gumikon körözgetett, míg Pierre Gasly azért mérgelődött mert Bottas nem engedte el. Max Verstappen is hasonló kalandokat élt át, ám az ő társa Lance Stroll volt ebben a játszmában.

Lewis Hamilton jelentette, hogy a kemény keverékeken nincs tapadása, míg a mögötte lévő holland megkérdezte csapatát ki van előtte, ugyanis nagyon csúszkál az illető. Megjegyezendő, hogy a Red Bull versenyzője az új gumikon volt.

Räikkönen átvette a vezetést Sainztól, míg a mezőny nagy része a bokszból figyelte az eseményeket. A finn elsősége azonban nem tartott sokáig, ugyanis a közepes keverékeken száguldó Verstappen ugrott az élre.

Egy óra elteltével még Verstappen vezetett, őt Sergio Pérez és Pierre Gasly követte. A negyedik pozíciót Daniil Kvyat kaparintotta meg, mögötte Alexander Albon, Carlos Sainz, Esteban Ocon, Lance Stroll, Kevin Magnussen és Kimi Räikkönen volt a sorrend.

A piros zászló is tiszteletét tette az edzésen, miután a célegyenesre fordulva Albon odacsapta autóját a falnak. A brit-thai versenyző rögtön jelentette ezután, hogy hol jól van.

Az újraindítást követően a két Renault hajtott azonnal a pályára, őket a fél mezőny követte, azonban gyorsan leintették ismét az edzést, így jöhettek is vissza, ugyanis egy kutya szaladt át a pályán. Mindeközben visszaszállították Albon törött autóját is.

Második próbálkozásra is Ricciardo és Ocon sietett ki, őket Norris és a két Mercedes és a két Haas követte. Kis idő múlva Albonon és Latiffin kívül mindenki a pályán tartózkodott.

15 perccel az edzés vége előtt Verstappen állt az élen, őt Bottas és Pérez követte. A negyedik helyen Ricciardo tartózkodott, mögötte Gasly, Hamilton, Norris, Stroll, Kvyat és Albon volt a sorrend.

A második szabadedzésen Hamilton volt a leggyorsabb, Verstappen és Bottas előtt. A negyedik helyen Pérez végzett, mögötte Ricciardo, Gasly, Norris, Stroll, Kvyat és Albon lett a sorrend.

1 Lewis Hamilton Mercedes 1:28.971s
2 Max Verstappen Red Bull/Honda 0.347s
3 Valtteri Bottas Mercedes 0.365s
4 Sergio Pérez Racing Point/Mercedes 0.432s
5 Daniel Ricciardo Renault 0.491s
6 Pierre Gasly AlphaTauri/Honda 0.580s
7 Lando Norris McLaren/Renault 0.870s
8 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 0.900s
9 Daniil Kvyat AlphaTauri/Honda 0.929s
10 Alexander Albon Red Bull/Honda 1.043s
11 Esteban Ocon Renault 1.114s
12 Sebastian Vettel Ferrari 1.139s
13 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 1.300s
14 Charles Leclerc Ferrari 1.436s
15 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 1.656s
16 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1.878s
17 Kimi Räikkönen Alfa Romeo/Ferrari 1.957s
18 Nicholas Latifi Williams/Mercedes 2.002s
19 Romain Grosjean Haas/Ferrari 2.148s
20 George Russell Williams/Mercedes 2.665s