back to top
KezdőlapFormula 1Három korábbi F1 pilóta szerint is visszatér majd Vettel

Három korábbi F1 pilóta szerint is visszatér majd Vettel

-

Három ismert egykori Forma-1-es pilóta szerint Sebastian Vettel egy nap visszatér a rajtrácsra.

Hans-Joachim Stuck, a német autóversenyző-legenda elmondta, hogy megdöbbentette a négyszeres világbajnok visszavonulásának az ünneplése a múlt hétvégén Abu Dhabiban. A Sport1-nek nyilatkozott:

„Nem emlékszem, hogy valaha is egy versenyző kapott-e ilyen búcsúztatót, de szerintem vissza fog térni. Nem tudom elképzelni, hogy ne hiányozna neki a volán, a harc és a hangulat. Nekem inkább az a kérdés, hogy mennyi ideig fog ez tartani.”

A 71 éves Stuck egyetlen kritikája Vettellel kapcsolatban az, hogy az utóbbi pár évben hirtelen a környezetvédelem felé fordult:

„Segített formálni a Forma-1-et – most pedig más irányba megy. Persze lehetnek különböző nézetei, de egy kicsit óvatosnak kellene lennie. Amennyiben versenyző vagyok, és egész életemet azzal töltöttem, hogy sikeres legyek, nem válthatok hirtelen környezetvédőre. Ennek nincs értelme.”

Egy másik német ex-F1-es pilótatárs, Ralf Schumacher egyetért Stuckkal abban, hogy a 35 éves Vettel számára „nem zárható ki” a sportágba való visszatérés. Ő a német Skynak fejtette ezt ki:

„Nico Hülkenbergnél és Fernando Alonsónál is láthattuk, hogy ezek a srácok mindig vissza akarnak térni vagy folytatni akarják. Az új versenyzőknek hosszú időbe telik, mire elérik Sebastian hatalmas tapasztalatának a szintjét, így már most látok arra esélyt, hogy egy-két éven belül visszatérjen. Nem tudom, hogy valóban megteszi-e, de talán egy-két év után a családdal együtt lesz elég ereje ahhoz, hogy visszatérjen.”

Végül 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve a Formule 1 holland magazin legutóbbi rovatában azt írta, hogy van egy olyan érzése, hogy „újra látni fogjuk őt”:

„Nehéz év volt ez Sebastiannak, de rengeteget törődött a versenyzésen kívüli dolgokkal. Az utolsó néhány versenyen azonban rendesen visszatért. Igazán hiányozni fog neki a Forma-1, és nem lennék meglepve, ha valamilyen szerepben visszatérne. Ha az ember ilyen sokáig van a pályán, eljut egy pontra, amikor már elege lesz belőle. Akkor otthon akarsz lenni a családoddal Ugyanakkor néhány hónap múlva ez megváltozhat. Talán újra nyughatalan lesz.”

Élet és halál egyszerre ütötte szíven Vettelt, ez változtatta meg