back to top
KezdőlapFormula 1Hivatalos: Daniel Ricciardo elhagyja a Red Bullt

Hivatalos: Daniel Ricciardo elhagyja a Red Bullt

-

A Red Bull a mai napon hivatalosan is bejelentette, amit már eddig is mindenki gyakorlatilag biztosra vehetett: Daniel Ricciardónak a Szingapúri Nagydíj volt az utolsó futama az energiaital-gyártó valamelyik F1-es csapatának színeiben.

Azok után, hogy a Szingapúri Nagydíjon a Red Bull nem kommentálta azokat az értesüléseket, hogy az lehet Daniel Ricciardo utolsó versenye a bikások kötelékében, négy nappal később a közösségi médiában végre közölte, hogy Ricciardo elhagyja az energiatal-gyártó kötelékét. A „Köszönjük Daniel” című posztban Laurent Mekies, az RB csapatfőnöke köszöni meg a csapat tagjainak nevében Ricciardónak a kemény munkát és azt, hogy az ausztrál a pályán és azon kívül is igazi úriemberként viselkedett, majd hozzáteszi, hogy bár hiányozni fog, mindig is különleges helyet fog elfoglalni a Red Bull-családban.

Nem sokkal később az RB egy másik posztban azt is megerősítette, amit sejteni lehetett, azaz, hogy a tavaly Ricciardót már helyettesítő Liam Lawson lesz a nyolcszoros futamgyőztes utódja, és az USA Nagydíjtól ő foglalja el a garázs másik oldalát Cunoda Júki mellett.

Lehetett volna szebben is – Ricciardo nem ezt érdemelte a Red Bulltól