back to top
KezdőlapFormula 1Horner: A visszafejlesztett Red Bull is jobb, mint a továbbfejlesztett Mercedes

Horner: A visszafejlesztett Red Bull is jobb, mint a továbbfejlesztett Mercedes

-

A Kanadai Nagydíjon újabb szópárbajba bonyolódott egymással a Mercedes és a Red Bull – amit a futamhoz hasonlóan utóbbi istálló nyert meg.

Bár a Red Bull továbbra is vezeti a bajnokságokat, a szezon legelején látott fölénye a többiekkel szemben fokozatosan elillant. A monacói küszködés után Montrealban is hasonló nehézségekre számított a csapat az intenzív kerékvetőhasználat miatt, ami instabillá teszi az autóit.

A hétvégén beérte tempóban a Red Bull a Mercedes is, hiszen a csapat váratlan rajtelsőséget szerzett Montrealban, amit James Allison technikai igazgató úgy magyarázott, nemcsak ők léptek előre, hanem a Red Bull is hátra, miután nekik nem váltak be legutóbbi újításaik.

„Úgy tűnik, hogy a fejlesztésük visszafejlesztés lett. Ha egy fejlesztés nem működik, az tényleg megnehezíti egy csapat életét, hiszen elkezd kételkedni az eszközeiben, visszakoznia kell, eközben pedig jelentősen lemarad. Az idő a legjobb barát, az idő elveszítése a legnagyobb ellenség” – szúrt oda még a futam előtt a riválisnak Allison.

Bár a verseny első húsz körében még Russell vezetett, végül azonban Verstappen kerekedett felül, így Christian Horner csapatfőnök nem is mulasztotta el, hogy visszaszóljon a Mercedesnek.

Nesze, sánta, itt egy púp! – Pérez büntetést kapott Barcelonára, már Horner is türelmetlen

„Még a visszafejlesztésünkkel is le tudtuk győzni a fejlesztésüket. Ez a győzelem nagy elégtétel volt” – idézi az Autosport Hornert, aki mindazonáltal elismeri, hogy egyre nagyobb nyomás helyeződik rájuk a riválisoktól.

+Az elmúlt pár versenyzünk kicsit zűrzavaros volt, de így is megnyertünk az utóbbi háromból kettőt. Pole-t szereztünk Imolában, és itt is azonos kört futottunk a pole-idővel, mindezt egy olyan autóval, amelynek mindkét versenyző érzi a hiányosságait.”

„Tudjuk, hogy lesznek még később olyan pályák, például Szingapúr, ahol felmerülhetnek hasonló problémák. De enélkül is arra számítunk, hogy a Ferrari, a McLaren, és az ezen a hétvégén felzárkózó Mercedes minden pályán versenyképes lesz. Szóval annak dacára, hogy hat versenyt megnyertünk az eddigi kilencből, folyamatosan csúcsformában kell lennünk, hogy megtartsuk az előnyünket.”