back to top
KezdőlapFormula 1Hülkenberg Monaco után majdnem Montrealban is óriási balesetbe keveredett

Hülkenberg Monaco után majdnem Montrealban is óriási balesetbe keveredett

-

Nem sokon múlott, hogy Nico Hülkenberg zsinórban a második F1-es hétvégéjén is megtörje a Haast. A német versenyzőnek a futam végén egy óriási mentést kellett végrehajtania, hogy ne ütközzön össze a pályára szerencsétlenül megpördülő Cunoda Júkival.

A 70 körös versenytáv utolsó szakaszában a japán pilóta a nyolcas kanyarban csúszott ki a fűre, majd ott megpördült és úgy tért vissza a pályára. Eközben Hülkenberg versenytempóval érkezett meg az RB-hez, és ha nem reagálja le jól a helyzetet, akkor Monaco után Monrealban is jelentős anyagi kárt okozott volna a Haasnak. Az Audihoz az idei év végén távozó Hülkenberg az előző futamon Kevin Magnussen és Sergio Pérez kontaktjának áldozata lett.

„Nem tudom, próbáltam reagálni, megállni, hogy elkerülhessem őt – emlékezett vissza a német pilóta az ominózus pillanatra. – Még így is pár milliméteren múlt, nagyon közel volt érzésem szerint. Egy pillanatra be is csuktam a szemem az esetleges baleset miatt, de szerencsére sikerült megúsznom.”

Hülkenberg végül a 11. helyen fejezte be a Kanadai Nagydíjat, egy hellyel megelőzve a csapattársát, Kevin Magnussent. Ugyan az amerikai kicsapat meghúzta a váratlant, és a futam elején mindkét autójára felrakta az extrém esős gumikat, végül ezen döntése nem eredményezett pontokat a számára.