back to top
KezdőlapFormula 1Jos Verstappen ismét kiakadt, szerinte megállíthatatlan a Red Bull zuhanása

Jos Verstappen ismét kiakadt, szerinte megállíthatatlan a Red Bull zuhanása

-

Bár Max Verstappen Holland Nagydíjon elért második helye gyenge eredménynek semmiképpen sem nevezhető, apja máris eltemette a Red Bull idei és közeljövőbeli esélyeit arra, hogy újra élcsapatként pozícionálja magát.

A legutóbbi három futamot ugyan egyaránt megnyerte Verstappen Zandvoortban, ehhez képest valóban visszaesés az, hogy idén csak második lett hazai nagydíján, ráadásul a Lando Norris mögötti 22 másodperces lemaradása sem mutat túl jól, de a McLaren és a Red Bull, illetve a két pilóta közötti teljesítménykülönbség koránt sem akkora, hogy a 70 pont előnnyel rendelkező hollandnak aggódnia kelljen a bajnoki címe miatt kilenc futammal a szezon vége előtt – még ha a csapaton belülről már jönnek is ilyen hangok.

Jos Verstappen is az aggodalmaskodók sorát erősíti, ő viszont a Red Bull vezetésére, Christian Hornerre mutogat a szezon félresiklása, a tavasszal még domináns forma elvesztése miatt. Az idősebb Verstappen az év eleje óta ostozotta Hornert, akinek nyilvánosságra került magánéleti ügye veszélyeztette a csapat egységét, azóta pedig Adrian Newey és Jonathan Wheatley személyében két rangos szakember is bejelentette távozását.

Norris szerint hülyeség miatta kongatni a vészharangot a Red Bullnál

Mint azt nemrég Toto Wolff felfedte, Verstappenék a nyár során egyeztetéseket folytattak a Mercedesszel az esetleges csapatváltásról, ám végül a Red Bullnál való maradás mellett döntöttek 2025-re. Jos Verstappen már most temeti a csapat visszazárkózási esélyeit.

„Nagy csalódás ez a 20 másodperc feletti hátrány. Maxnak egy pillanatig sem volt esélye a győzelemre. Persze mit is várhatunk, amikor visszafelé fejlesztik az autót” – idézi a Bild Verstappent, aki ezzel arra utalt, hogy néhány nem működő fejlesztés miatt a szezon elején használt elemek is kerültek vissza a Red Bullra az utóbbi versenyeken.

„A csapat többször is rossz utat választott, ez pedig mindent elmond. Inkább tükörbe kellene nézniük, nem pedig cukormázzal leönteniük mindent. Itt az idő – hacsak nincs már késő –, hogy kérdéseket tegyenek fel maguknak. A legjobb szakemberek elhagyják a csapatot, nagyon nem vagyok elégedett azzal, ami itt történik. Nem lehet többé szemet hunyni afelett, hogy milyen komoly a helyzet. Max nem lesz elégedett egy ilyen autóval. Horner dolga, hogy visszaállítsa a csapatot a helyes irányba.”

Arra a kérdésre, hogy ez szerinte sikerülni fog-e a csapatvezetőnek, Jos Verstappen lemondó választ adott: „Meglepődnék, szóval most inkább azt gondolom, hogy nem. A történtek után az egész csapatszellemnek változnia kell.”

„Nagyon bonyolult megérteni” – egyre nagyobb bajba kerül a Red Bull?