back to top
KezdőlapFormula 1Kisimítják a ráncokat az Amerikai Nagydíj helyszínén

Kisimítják a ráncokat az Amerikai Nagydíj helyszínén

-

A Circuit of the Americas pályán jelenleg nagyszabású felújítási munkálatok folynak, hogy megszüntessék az F1 és a MotoGP tavalyi szezonját megkeserítő huplikat.

Különösen a MotoGP versenyzői háborodtak fel, amikor tavaly szeptemberben az Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban jártak, és bojkottal fenyegetőztek, ha az idei áprilisi visszatérésük előtt nem történnek változások.

Az F1 októberi érkezése előtt már kozmetikázták a helyzetet, és csiszolással kiegyenlítették a két leginkább érintett területet a pályán, bár a kritikák továbbra sem szűntek meg.

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies megjegyezte, hogy az F1 előző, 2019-es odalátogatásához képest rosszabbak lettek a huplik.

A kritikák hatására a COTA alapos elemzést végzett, aminek eredményeképpen nem csak a pálya újraaszfaltozására került sor, hanem kijavítják az aszfalt alatti talajt is.

A COTA közleménye megerősítette: „A Circuit of the Americas tanácsadókkal együttműködve felülvizsgálta az aszfaltterveket, és diagnosztizálta a pálya azon részeit, amelyek újrafelületezésre szorultak.”

„Talajradart, lézer-térképező berendezéseket és szoftvereket használtak a pálya feltérképezéséhez és a különböző szükséges javítások azonosításához.”

„Ezután a Circuit of the Americas azon dolgozott, hogy a 2-10. kanyar és a 12-16. kanyar között újraaszfaltozzák a pályát, és egy betétet építettek be a 2-es és 10-es kanyar területének megerősítésére.”

„Emellett a Circuit of the Americas külső tanácsadókkal is együtt dolgozott annak érdekében, hogy az új aszfalt, és különösen az alap, egységes és összehangolt legyen, ideális pályát teremtve a jövőbeli versenyekhez és eseményekhez.”

Forrásgpfans.com