back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc belökte főnökét a tengerbe, majd utánaugrott – videók és galéria a...

Leclerc belökte főnökét a tengerbe, majd utánaugrott – videók és galéria a Ferrari ünnepléséről

-

A kicsapongó és fennhájazó ünneplés nem a Ferrari sajátja, de ha egy futam és forgatókönyv van, amikor ezt megengedhetik maguknak és jól is áll nekik, hát az mindenképpen a Charles Leclerc által megnyert Monacói Nagydíj.

Kevés saját szülöttje van a hivatalosan 36 469 fős lakosú monacói miniállamnak, így már az is szinte csodaszámba megy, hogy egy itteni állampolgársággal rendelkező versenyző eljusson a Forma-1-ig, annak pedig még kisebb a valószínűsége, hogy ez a kiválasztott személy meg is nyerje a Monacói Nagydíjat. Leclerc-rel néhány éve már szórakozik a sors, de harmadik pole-ját már sikerült győzelemre váltania.

Hogy mit jelent ez nemcsak Leclerc és a Ferrari, hanem az egész ország számára is, azt II. Albert herceg a díjátadó során kicsordult könnyei szimbolizálták a legjobban – mint ahogy az is rendhagyó volt az állam uralkodójától, hogy a himnuszok után maga is beszállt a pezsgőzésben.

Ennyivel és a célegyenesben készült fotókkal persze nem ért véget a Ferrari ünneplése, a csapattagok hamarosan az öböl mellett tűntek fel egy egyáltalán nem titkolt szándékkal. Talán nem az volt a forgatókönyv, hogy Frédéric Vasseur kezdi a fürdőzést, Leclerc azonban egy jól irányzott lökéssel megoldotta, hogy a csapatfőnök csobbanjon először, majd egy profi úszókat idéző mozdulattal ő is megérkezett a Földközi-tengerbe.

A hivatalos sajtótájékoztatón kötelező a megjelenés az első három helyezettnek, az elmúlt néhány évben azonban már kissé kötetlenebb lett az időzítése, és gyakran csak egyéb médiakötelezettségeik letudása után érkeznek meg ide a versenyzők. Ez Leclerc esetében most igencsak sokáig tartott, az alábbi életkép pedig bemutatja, hogyan zajlott addig az élet a sajtóteremben.

„Szerintem most Charles-ra várva többet aludtam, mint az előző éjjel” – hangzott a másodikként célba érő Oscar Piastri első mondata, miután a Leclerc-re való várakozást feladva végül elkezdődött a sajtótájékoztató.

Leclerc már a verseny közben elsírta magát, amikor az apjára gondolt