back to top
KezdőlapFormula 1Leclerc nem kért a Ferrari szájba rágott nyilatkozatából

Leclerc nem kért a Ferrari szájba rágott nyilatkozatából

-

Óriási meglepetésre a Ferrari egyik versenyzője sem vett részt a Kanadai Nagydíj időmérőjének utolsó felvonásában. Charles Leclerc nem tudott magyarázatot adni rá.

Mindez azért is lesújtó, mert a csapat erős formát mutatott az előző hetekben, semmilyen előjele sem volt a botlásnak. Az X/Twitter felületen előkerült egy felvétel, amint látható, hogy Leclerc az anyanyelvén, a CANAL+-nak készült nyilatkozni az interjúzónában (ezek az interjúk általában őszintébbek, mint az élőben közvetítetteknek vagy az angolul zajlóknak), és a Ferrari sajtósa egy jegyzetpapíron mintha a kijelölt szöveget mutatta volna neki, de a pilóta láthatóan nem volt kíváncsi rá. „Azt mondok, amit akarok” – jelentette ki.

Később megtudhattuk a véleményét az időmérőről. „Nem voltunk elég gyorsak, sajnos ez van. A harmadik edzésen, száraz pályán sem voltunk sehol, az időmérőn sem. Nincs rá magyarázatom jelenleg. Már a harmadik edzésen éreztem, hogy valami nem stimmel, de nem láttuk, hogy mi hiányzik” – mondta Leclerc.

Hozzátette, hogy főleg az első szektorban volt problémája a kocsival. A csapatfőnök Frédéric Vasseur szerint a lemaradásuk több mint felét az első kanyarban szedik össze.

A The Race egyik teóriája a problémára az, hogy az alapvetően jobban vezethetővé tett Ferrari nem tudta bekapcsolni a gumikat az újraaszfaltozott pályán a hűvösben, és idézték Carlos Sainzot is, aki szerint az autó menettulajdonságai sem olyan jók, mint Monacóban.

Sainz esélyei egyébként jobbak voltak a Q3-ra, csak hibázott az utolsó kanyarban, ami nélkül továbbjutott volna.

Marko: Pérez problémái pszichológiai eredetűek