back to top
KezdőlapFormula 1Mateschitz kívánsága mentén készül el a Red Bull "legnagyobb" fejlesztése

Mateschitz kívánsága mentén készül el a Red Bull „legnagyobb” fejlesztése

-

Dietrich Mateschitz kérte a csapatot, hogy indítsák el az egyik legnagyobb beruházást egy csapat életében, így a Red Bull eleget tesz a kérésnek.

2004-ben vásárolta fel az osztrák üzletember a Jaguárt, így azóta használják az otthagyott eszközt az autó jobbá tételéhez. Ugyan az évek során javítgattak rajta, ám eljött az ideje annak, hogy újat építsenek. Christian Horner a The Race-nek elmondta, hogy az október 22-én elhunyt  Mateschitz-nek az volt a kívánsága, hogy a csapat építtessen egy új szélcsatornát, aminek ők eleget is tesznek.

Mivel egyre kevesebb időt tölthetnek az alakulatok a szélcsatornában (a Red Bull különösen, hiszen a túlköltekezés miatt az az egyik büntetésük jövőre), a hatékonyságra kell helyezni a hangsúlyt.

A szélcsatorna eredetileg egy repülőgép-tervező létesítmény elemeként funkcionált, amit 1946-ban helyezett üzembe a RAE Bedford. Horner csak „hidegháborús” örökségnek nevezi az eszközt, így lassan búcsút intene már neki.

„Amint bevezették a szélcsatornákra vonatkozó szabályokat, ami elemünk már nem bizonyult olyan hatékonynak. Ez kényszerített minket arra, hogy ekkora befektetésbe kezdjünk.” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.

Ám azt nem tette hozzá, hogy hol tartanak a munkálatok, és mikor vehetik majd igénybe a az új szélcsatornát.

ForrásThe Race