back to top
KezdőlapFormula 1A McLaren főnökének nincs jó híre az őket lassítani próbáló riválisok számára

A McLaren főnökének nincs jó híre az őket lassítani próbáló riválisok számára

-

Régen látott helyzetben találta magát a McLaren F1-es csapata azt követően, hogy tíz év után először a konstruktőri bajnokság élén találta magát. Zak Brown szerint hízelgő, hogy hirtelen őket támadják a riválisok.

Az Azeri Nagydíjon célkeresztbe került a McLaren hátsó vezetőszárnyának hajlékonysága – a Ferrari csapatvezetője odáig ment, hogy még ha csak apró előnyt is jelentett ez a wokingi autók számára, akkor is éppen elegendő lehetett ahhoz, hogy Oscar Piastri megnyerje a versenyt, szoros csatában legyőzve Charles Leclerc-t.

Az FIA a héten jelezte, alaposabban is szemügyre veszi a hajlékonysági teszteket egyébként maradéktalanul teljesítő elemet, majd ezt követte pénteken a McLaren bejelentése, miszerint az irányító testülettel való egyeztetés nyomán módosítja a vitatott szárnyat. A csapat vezérigazgatója, Brown szerint azonban a riválisoknak – akik közül a Red Bull és a Ferrari méltatlankodott leghangosabban, még ha hivatalos panaszt nem is nyújtottak be – kár örülniük.

„Elég nagy zajt csapnak körülötte. Nyilvánvalóan minden szabálynak megfelelt, szóval csak egy kisebb igazítást végzünk a bakui szárnyhoz képest. Nem jelent nagy különbséget, szóval nem aggódok miatta” – idézi Brownt a gpblog.

„Számítok is arra, hogy miközben minden csapat azon dolgozik, hogy gyorsabbá tegye a saját autóját, egyúttal próbálja lassabbá tenni a miénket. Ez rendben is van, erről szól ez a játék. Valójában hízelgő, hogy mindenki a mi autónkat vizslatja és próbálja visszafogni.”

Röhögésért is járjon büntetés? – az újonc Verstappennel packázott, majd görbe tükröt mutatott az F1-nek