back to top
KezdőlapFormula 1Két F1-es csapatnál is lehet esélye a visszatérésre Mick Schumachernek

Két F1-es csapatnál is lehet esélye a visszatérésre Mick Schumachernek

-

Helmut Marko tudomása szerint nem csak az Alpine mérlegeli az F1-ben második éve nem versenyző Mick Schumacher leszerződtetésének lehetőségét. A Red Bull tanácsadója szerint a „Netflix-szupersztár” Günther Steiner nem részesítette méltó elbánásban a németet a Haasnál.

Bár a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy nem világbajnok versenyzőnek, aki két szezonon át is távol maradt a Forma-1-től, nehéz visszautat találnia a mezőnybe, az elmúlt hetek hírei alapján Schumachernek javulni látszanak az esélyei, miután egy Paul Ricard-i privát teszten ígéretes teljesítményt nyújtott az Alpine két évvel ezelőtti autójával. A 2021-ben és 2022-ben a Haasnál két nehéz szezont lehúzó, most 25 éves pilóta idén a francia csapattal a WEC szezonjában szerepel, de többször is hangsúlyozta már, hogy nem hajlandó lemondani az F1-es álomról.

Helmut Markót a német Sport1 kérdezte arról, hogy a Red Bull miért nem próbálta még meg soha felvenni Schumachert saját pilótaprogramjába, az erre adott válaszában pedig az istálló tanácsadója egy a német iránt érdeklődő másik csapat nevét is elejtette.

Mick Schumacher meglepte az Alpine-t a teszten, de mit jelent ez a jövőre nézve?

„Mick az egyik legudvariasabb, legrendesebb ember az egész paddockban, de ez inkább hátrányt jelent számára. A neve szintén nem segíti. Sportszakmai szempontból már hozta, ami szükséges, hiszen megnyerte a Forma-3-as és a Forma-2-es bajnokságot is, ez pedig már önmagában érdekessé tette őt a Forma-1-es csapatok között. Annak sem sportszakmai okai vannak, hogy mi sohasem dolgoztunk együtt, csupán annyi, hogy akkoriban a Ferrari juniorpilótája volt, utána pedig a Mercedeshez csatlakozott, szóval nem volt elérhető a piacon” – fogalmazott Marko.

„A Haasnál viszont nem bánt vele igazságosan a Netflix-szupersztár Günther Steiner, ez tudható. Ha pedig valaki kikerül a körforgásból, nehézzé válik a helyzete. Pedig a színfalak mögött csak jó dolgokat hallani róla, Toto Wolff az egekig magasztalja, és úgy hiszem, az Alpine és az Audi is komolyan fontolgatja a leigazolását. Örülnék, ha visszatérne, mert megérdemelné.”

A jövőre még utoljára Sauber név alatt versenyző Audinál Nico Hülkenberg helye már biztos, a másik ülésre pedig bár az elsőszámú kiszemelt Carlos Sainz, a spanyol dilemmázása közben több név is felmerült már. Schumacher azonban új jelölt a kalapban, akinek szintén van már F1-es tapasztalata, ráadásul ő az egyetlen lehetőség arra, hogy a német gyártó két hazai pilótával állhasson ki.

Schumacher: Elég jók az esélyeim visszatérni az F1-be