back to top
KezdőlapFormula 1Minardi: Vettel vonuljon vissza, így is sok pénze van

Minardi: Vettel vonuljon vissza, így is sok pénze van

-

Korántsem indult jól Sebastian Vettel 2022-es szezonja, a korábbi csapatfőnök, Giancarlo Minardi szerint pedig jobb lenne, ha barátja, Kimi Räikkönen példáját követné.

Miután az első két versenyt kihagyta koronavírus-fertőzése miatt, az Aston Martin német pilótája a harmadik versenyhétvégén sem tudott javítani.

Jóformán esélyt sem kapott rá, miután már az első szabadedzésen tönkrement alatta az autó. Az azt követő robogózásért 5000 eurós bírságot kapott, és utána ki sem tudott menni a pályára péntek délután.

Szombaton ugyanúgy indult számára a délelőtt, és a délutáni időmérőn is mindössze egy esélytelen gyorskörre tudták kiengedni. Ezt követően a versenyen csapattársával együtt a mezőny hátsó részében autóztak, amikor Vettel ütközéssel vetett véget a saját versenyének.

„Az szerencsétlen, hogy ki kellett hagynia az első két versenyt a COVID miatt. véli róla Minardi. – De vissza kéne vonulnia. Sok pénze van, nyert már bajnoki címeket, és nem fog újra nyerni.”

A csapatfőnök, Mike Krack azonban tagadta, hogy bármi probléma lenne Vettel hozzáállásával:

„Minden rendben van Sebbel. Az, hogy egy olyan kaliberű pilótának, mint ő, ennyi problémája legyen egy hétvégén, nem a vezetésen múlik. Nem normális, hogy egy négyszeres bajnok ennyit legyen a pálya szélén.”

Vettel szerződése az év végén lejár, és már korábban jelezte, az autó teljesítménye alapján fog dönteni. Timo Glock a Sky Deutschlandnak úgy nyilatkozott, így nehéz lesz Vettel motivációját megtartani addig.

„Nehéz út vár az egész csapatra. El tudom képzelni, hogy Vettel el fogja veszíteni a türelmét, mert tudja, egy ilyen gödörből mennyi idő kikászálódni.”