back to top
KezdőlapFormula 1Működnek az újítások, Vettel az eddigi legjobb péntekjét zárta Barcelonában

Működnek az újítások, Vettel az eddigi legjobb péntekjét zárta Barcelonában

-

Sebastian Vettel már sokkal otthonosabban érzi magát az Aston Martinjában, miután a Spanyol Nagydíjra már ő is megkapta a silverstonei istálló fejlesztéseit.

A négyszeres világbajanok pilóta az idei szezon első három futamán nem tudott pontot szerezni az Aston Martinnal, miután a 2021-es szabályváltozások miatt szenvedett az autó hátsó tengelyével és még csak szerencséje sem volt.

A Lawrence Stroll által vezetett istálló nagy reményeket fűzött a csapat újításaihoz, amiket Lance Stroll már Portugáliában is használhatott. Ezen újítások közül a legjelentősebb az újragondolt padlólemez volt.

Barcelonában már Vettel is az új alkatrészekkel felszerelt AMR21-et vezethette az első két edzésen, ahol az eddigi gyakorlásokhoz képest sokkal jobban szerepelt.

A német elmondása szerint ugyanis lendületet adtak neki az új alkatrészek és szerinte az eddigi legjobb pénteki napján van túl, mivel így már sokkal jobban megbízik az autójában.

„Nyilvánvalóan az előző hétvégéhez képest egy teljesen másik pályán vagyunk és a körülmények sem ugyanazok, de sokkal kényelmesebbe érzem magam az autóban,” – értékelt az Aston Martin pilótája a második szabadedzést követően

„A fejlesztések jól szerepeltek, egyértelmű előrelépést jelentenek a számunkra. Most az elsődleges feladatunk az lesz, hogy még tovább fejlődjünk és használjuk ki a maximumot az előttünk adódó lehetőségekből. A középmezőny nagyon szoros, mint mindig, szóval majd meglátjuk, hogy ez mire lesz majd elég.

„A verseny is nagyon nehéz lesz, már csak a gumik miatt is, ami miatt különösen izgatottan várom a hétvége további eseményeit.”

Vettel kevesebb, mint nyolc tized másodperccel maradt el Lewis Hamilton győztes idejétől a délután folyamán. Mindezek mellett az Alpineok és a Ferrariktól sem volt messze, a két McLarent pedig nagy meglepetésre meg tudta előzni.

A második gyakorlás végeredménye egy öldöklő harcot vetít előre a középcsapatok között a Q3-as helyekért és Vettel Portugália után Spanyolországban ismét szeretne bekerülni a legjobb tíz pilóta közé.

„A mezőny ezen régióját szeretnénk megcélozni, ha minden rendben lesz” – folytatta a négyszeres világbajnok. „Azonban nagyon szoros lesz a verseny, ezért különösen nehéz feladat előtt állunk. Sokan fogunk harcolni, de első sorban magunkra kell majd figyelnünk a holnapi nap folyamán.”