back to top
KezdőlapFormula 1Nevada kormányzója megerősítette, hogy Las Vegas tárgyal az F1-gyel!

Nevada kormányzója megerősítette, hogy Las Vegas tárgyal az F1-gyel!

-

Nevada állam kormányzója megerősítette, hogy a Forma-1 akár Las Vegas városába is megérkezhet. Jövőre Miami is csatlakozik a versenynaptárhoz, így ez lenne a harmadik nagydíj az Egyesült Államokban – mivel Austin úgy néz ki, hogy a hétvégi futam után is meghosszabbítja szerződését a sorozattal. Bobby Epstein, az Austin Amerikai Nagydíj főnöke erről a New York Timesnak nyilatkozott:

„Bármi, ami megállítaná ezt a lendületet, potenciálisan és visszafordíthatatlanul káros lenne. Tekintettel arra, hogy ezzel a megállapodással kezdünk, meglehetősen optimista vagyok, hogy ez még sokáig folytatódni fog.”

Azt is elárulta Epstein, hogy nincs problémája azzal, ha jövőre Miami is bekerül a naptárba, hogy egy második futamot rendezzenek a meghatározó amerikai piacon:

Mindkettőnek abszolút van helye.”

Talán egy harmadik amerikai futamnak is lehet helye, hiszen a héten egy Las Vegas-i küldöttség Austinban tárgyal a Forma-1-gyel egy 2023-as rendezésről. Steve Sisolak, Nevada állam kormányzója erről ennyit mondott:

„Volt alkalmam nemrégiben találkozni az F1 vezetőivel, és nagyra értékeltem, hogy szántak időt erre a témára. Már korábban is mondtam, és újra elmondom – az „ezüst állam” gyorsan a szórakozás és a sport fővárosává is válik.”