back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen aggódhat, hogy Newey másik csapathoz viszi ötleteit a 2026-os autóról

Verstappen aggódhat, hogy Newey másik csapathoz viszi ötleteit a 2026-os autóról

-

Adrian Newey sorsa továbbra is kérdőjeles, de sokak szerint hamarosan viszontlátjuk őt egy másik csapatnál a Forma-1-ben. Mika Häkkinen is közéjük tartozik.

Häkkinen Newey által tervezett autóval lett világbajnok 1998-ban és 1999-ben, így pontosan tudja, a Red Bullt két évtized után elhagyó mérnök hatása milyen nagy az aktuális csapatára. A McLaren korábbi finn versenyzője szerint Max Verstappenék egyáltalán nem lehetnek nyugodtak.

„Három okból kell figyelni, hogy nem foglalkozik tovább a csapat F1-es autójával. Az első az, hogy más kiemelt tervezők is vele tartanak-e a csapaton belüli politikai légkör miatt, vagy Adrian új csapatához mennek, például a Ferrarihoz” – jelentette ki az Unibet honlapján vezetett blogjában.

„A második kérdés, hogy a csapat maradék része nem destabilizálódik-e a távozása miatt. Ilyenkor valakinek rögtön be kell tölteni a hézagot, máskülönben zavar keletkezik.”

RIP Red Bull-uralom, élt 2 évet? – Verstappen a következő futamon sem számít sok jóra

A harmadik aspesktusnak pedig azt nevezte meg, hogy Newey távozásának milyen hatása lesz Verstappenre és a 2026-os, teljesen új szabályok szerint készült autóra. „Adrian már elkezdett gondolkodni a kialakításon, de nem lesz jelen a véglegesítésénél és a létrehozásánál. Max számára még aggasztóbb lehet az a lehetőség, hogy Adrian jövőre ilyenkor már másik csapatnál fog dolgozni.”

A Red Bull számára jó hír, hogy bár Newey elhagyja őket, sikerült megállapodniuk a folytatásról többek között Pierre Wachéval és Paul Monaghannal is.

Newey szeretné kipihenné magát, de nem biztos, hogy ez évekig fog tartani. Kérője bőven akad, bárhol tárt karokkal fogadják.

Furcsa alkudozás vár az F1-es csapatokra – a Mercedes vagy a Red Bull beadja a derekát?