back to top
KezdőlapFormula 1Norris elismerte: Verstappen és Hamilton több dologban jobb nála

Norris elismerte: Verstappen és Hamilton több dologban jobb nála

-

Lando Norris fiatalabb és tapasztalatlanabb is Max Verstappennél és Lewis Hamiltonnál, ezért úgy véli, több dologban sincs a háromszoros és a hétszeres világbajnok szintjén.

Miközben természetesen benne is megvan a Forma–1-es pilótákra és úgy általában az élsportolókra jellemző önbizalom és kellő egoizmus, Lando Norris nagyon reálisan látja, hogy több dologban is fejlődnie kell még ahhoz, hogy egy szinten lehessen őt említeni Max Verstappennel és Lewis Hamiltonnal. A McLaren pilótája a Servus TV-nek beszélt erről a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén, amikor arról kérdezték, szerinte a riválisai másként tekintenek-e rá, illetve nagyobb veszélyt látnak-e benne most, hogy versenyeket nyer és a világbajnoki címért harcol.

„Nem tudom, talán kérdezd meg őket. De nem vagyok benne biztos, nem gondolnám – felelte a szingapúri győztes. – Azok számára, akik eddig is tiszteltek valamennyire, nem hinném, hogy túl sok mindent változtatott. Azok, akik tisztelik egymást, tudják, hogy a másik mikor érdemelt meg egy győzelmet, vagy mikor nyerhet. Ha jó autóban ülnek, akkor nyerhetnek. Persze tudom, hogy ez nem úgy megy, hogy amikor jó autóban ülsz, automatikusan nyersz, mert ez ennél sokkal nehezebb és összetettebb ennél.”

Verstappen, Norris, Hamilton
Norris tudja, hogy Verstappen és Hamilton több dologban előrébb jár nála / Fotó: Mark Thompson/ Getty Images / Red Bull Content Pool

„Az emberek érzésem szerint mindig is jól bántak velem. Jó versenyt futottam például Maxszal Ausztriában, még ha nem is úgy végződött, ahogyan azt bármelyikünk is akarta, de jó csata volt, amit élveztem, amiből tanultam, és ami jobb versenyzővé tett. Mert továbbra is sok dolgot kell tanulnom és sok mindenben kell fejlődnöm. A Forma–3-ban és Forma–2-ben kicsit hozzászoktam a nyeréshez, de ezek a sorozatok teljesen másak a Forma–1-hez képest. Itt Lewis [Hamiltonokat], Max [Verstappeneket] és Fernando [Alonsókat] kell legyőzni. Olyan pilótákat, akik évek óta a legmagasabb szinten teljesítenek, évek óta győzelmekért és pole pozíciókért küzdenek. És akik sokkal régebb óta vannak a Forma–1-ben, mint én, és sokkal több mindent tudnak, sokkal tapasztaltabbak.”

„Én minden versenyen találkozom még most is újdonságokkal. Biztos, hogy nem vagyok tökéletes, és hogy nem minden szempontból vagyok annyira jó, mint Max és Lewis. Bizonyos szempontból igen, de komplett versenyzőként biztos, hogy ők előrébb járnak, mert idősebbek, tapasztaltabbak, sokkal többet voltak ezekben a helyzetekben. Úgyhogy mindig lesz valami, amiben fel kell zárkóznom, de úgy érzem, hogy élvezem ezeknek a pilótáknak a tiszteletét, aminek nagyon örülök” – zárta a gondolatait a Max Verstappennél valamivel több mint 2 évvel fiatalabb, ám az F1-ben 4 évvel később bemutatkozó Norris.

Építettek egy McLarent legóból, majd beleültették az élő Lando Norrist – ez sült ki belőle