back to top
KezdőlapFormula 1Ocon tagad: „Nem a baleset miatt kell távoznom”

Ocon tagad: „Nem a baleset miatt kell távoznom”

-

Ugyan Esteban Ocon címlapsztár lett a Monacói Nagydíjat követően, de nem a pályán nyújtott jó teljesítménye miatt. A francia pilóta szerint nem a Pierre Gasly ellen bemutatott meggondolatlan manővere miatt kell az év végén elhagynia Enstone-t.

A francia pilóta a monacói futam első körében ütközött a csapattársával, miután a második Portier kanyarban egy olyan helyre tette be az A524-ét, ahová nem kellett volna. A csapattársak újabb csörtéje volt az utolsó csepp a pohárban a francia istálló első embere, Bruno Famin számáram, aki a futam után adott nyilatkozatában azt a lehetőséget is felvetette, hogy Ocon a tette miatt akár a kispadra kerülhet a soron következő Kanadai Nagydíjon.

Tényleg ki akarta tenni Ocont a főnöke egy hétvégére, de lebeszélték róla

Nem sokkal az eset után az Alpine és Ocon is egy hivatalos közleményt adott ki, amelynek értelmében a francia pilóta közös megegyezés útján az idei év végén búcsút int az enstone-i istállónak.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy számos hónapon keresztül tárgyalhattunk, és végül arra a döntésre jutottunk, hogy nem egymás oldalán folytatjuk a jövőben – árulta el a 2021-es Magyar Nagydíj győztese. – Nem számít titoknak, hogy ebben az időszakban más csapatokkal is felvettük a kapcsolatot.”

„Az ötödik évemet töltöm itt, és ugyan voltak rosszabb pillanataink, emellett rengeteg szép eredményt is el tudtunk érni közösen. Elégedett vagyok az itt nyújtott teljesítményemre, de most itt az idő, hogy új kihívásokat keressek magamnak. Ennél jobb időpontot nem is választhattunk volna az elválás szempontjából.”

Ocon azt is elárulta, hogy Famin nem fenyegette meg őt, és ugyanúgy készült a montreali futamra, mint bármikor máskor, mert biztos volt abban, hogy versenyezni fog.

„Megkérdezhetitek a csapatot, de én nem tudok semmi ilyesmiről – folytatta a francia pilóta. – A felkészülésem ennek függvényében semmilyen mértékben nem volt más a megszokotthoz képest.”

A monacói balesettel kapcsolatban Gaslyt is megkérdezték az újságírók. A 2020-as Olasz Nagydíj nyertese óvatosan fogalmazott, de szerinte nincsen probléma, mivel az utóbbi időszakban a létező legjobb módon próbált meg együttműködni Oconnal.

Ocont mégis lecserélik már Kanadában is egy kis időre