back to top
KezdőlapFormula 1„Pérez idén közelebb van Verstappenhez”

„Pérez idén közelebb van Verstappenhez”

-

Ralf Schumacher úgy véli, hogy az idei szabályváltoztatások Sergio Pérez kezére játszottak abból a szempontból, hogy közelebb tudott kerülni csapattársához, Max Verstappenhez.

A holland tavaly egy időmérő kivételével mindig gyorsabb volt Péreznél és a pontszámok tekintetében is egy jó 200-zal többet gyűjtött nála. Ugyan idén is előrébb tart, de ez részben a mexikói balszerencséjének köszönhető, aki legutóbb Szaúd-Arábiában igen jól kontrollálta a futamot a pole-ból indulva, mígnem elérkezett a szerencsétlenül alakuló kiállása.

„A Red Bullnál látszik, hogy Pérez közelebb került Verstappenhez” – mondta a német Sky szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher. „Sok mindent változott ott erre a szezonra. Péreznek nem volt szerencséje a safety carral Szaúd-Arábiában. Elöl volt, és megvolt a tempója. Hogy ez elég lett volna-e a győzelemhez, abban nem vagyok biztos. De biztosan a dobogón végzett volna.”

A Forma-1-es pályafutását 2007 végén befejező Schumacher Verstappenről is elmondta a véleményét, akitől valamilyen szinten többet várt a Leclerc elleni csatában.

„Verstappennél Jeddah-ban feltűnő volt, hogy a 27-es kanyar előtt háromszor is megpróbált előzni úgy, hogy Leclerc aztán a rajt-cél egyenesben a DRS segítségével mindig visszaelőzte. Ez érthetetlen volt számomra és kicsit meglepődtem. Úgy gondoltam, hogy Verstappen tavaly nagy lépést tett a jó irányba az előzési manőverek terén. Szaúd-Arábiában és Bahreinben viszont nem csinálta olyan jól. Helmut Marko azt mondta, hogy Verstappen a mérnökével együtt tervezte ezt meg, de szerintem nagyon furcsa volt. Véleményem szerint még mindig kell valamit tennie, hogy javuljon, mert majdnem tönkretette a gumijait” – zárta gondolatát.