back to top
KezdőlapFormula 1Marko: Pérez problémái pszichológiai eredetűek

Marko: Pérez problémái pszichológiai eredetűek

-

A hűvösben és alacsony tapadású pályán rendezett Kanadai Nagydíj időmérőjén megint nagyon hamar elvérzett Sergio Pérez, és Helmut Marko szerint nem az autó okozta a problémáit.

Noha a Red Bull autójával valami nem stimmel az imolai fejlesztési csomag óta, mert Max Verstappen is láthatóan küszködik vele, azért kínos volt Péreztől, hogy zsinórban másodszor kiesett a Q1-ben.

„A hátsó tengely viselkedése kifogott rajtam, végül megfizettem ennek az árát. Nem tapadt az autó, sokat csúszkáltam, katasztrófába torkollott az időmérő. Utólag látjuk, hogy néhány dolgot csinálhattunk volna jobban, de a hiányzott a tempó” – jelentette ki Pérez a Sky Sportsnak.

„Inkább a gumik, mint a kerékvetők okozták. Ilyen körülmények között valamiért nem tudjuk működésre bírni a hátsó tengelyt, egyáltalán nem tudtam támaszkodni rá. Nem volt meg az önbizalmam az autóban, nem tudtam keményen nyomni a gázt.”

A Red Bull szakított az identitásával, fél kockáztatni?

A kerékvetőkkel Pérez arra utalt, hogy az RB20-nak azok nem ízlenek, Verstappen mégis megfutotta a leggyorsabb időt (holtversenyben George Russell-lel). A mexikói pilóta egyrészt fellélegezhet a jövője miatt, hiszen pont a héten jelentették be, hogy meghosszabbították a szerződését, ugyanakkor hosszú távon mégiscsak nyugtalanító lehet, ha nem szedi össze magát és marad a hullámvölgyben.

A Red Bull tanácsadója ezúttal nem köszörülte a nyelvét Pérezen, ahogy időnként teszi, és beszélt a problémáiról. „Nem az autó okozza, Max teljesítménye ezt igazolja. Szerintem  inkább pszichológiai eredetű. Nehézséget okoz neki, amikor változnak a körülmények, Fájdalmas, hogy már harmadjára nem jut el a Q3-ig” – nyilatkozta Marko a ServusTV-nek.

F2-es tempójuk lehet az új F1-es autóknak, a csapatok cselekednének, de az idő ketyeg