back to top
KezdőlapFormula 1Elképesztően pimasz Lawson, Alonso után Red Bull-os csapattársával is kekeckedett

Elképesztően pimasz Lawson, Alonso után Red Bull-os csapattársával is kekeckedett

-

A mexikói futamon Liam Lawson előzés közben felmutatta a középső ujját Sergio Pérez felé, akinek a helyét lehet, hogy nem csak a pályán veszi át a jövőben. A veterán pilóta több szerénységet várna a törtető félújonctól.

Lawsonra nem mondhatjuk, hogy megszeppenten kezdte az F1-es karrierjét állandó versenyzőként (tavaly csak átmenetileg helyettesítette Daniel Ricciardót), hiszen Austinban rögtön úgy kakaskodott Fernando Alonsóval, hogy eléggé felbőszítette a mezőny veteránját.

A tegnapi mexikói versenyen aztán előzés közben tágabb értelemben véve közös csapatuk, a Red Bull egyik tagja, Pérez felé mutatta az elégedetlenség egyik egyezményes nonverbális jelét, vagyis a középső ujját – mindez féltáv után kicsivel történt, és az élő adásban az ominózus pillanatokban pont a Pérez hátsó szárnyát mutató kamera felvételét közvetítették. Lawson autójának belsejéből azonban az F1TV-n visszanézhető az eset, amit a Twitter/X felületre fel is töltött egy felhasználó.

Az előzmény bizonyára az volt, hogy a verseny korábbi szakaszában már keményen megmérkőztek egymással, Lawson a riválisa egyik megmozdulását vehette zokon.

Ezt megerősíti Pérez véleménye, aki úgy gondolja, hogy már megelőzte az új-zélandit, csak ő túl vakmerően támadt vissza, ettől sérült meg a Red Bull. „Megvolt a manőverem, de úgy jött a 4-es kanyar külső ívén, mintha nem lett volna mellette másik autó. Elkerülhette volna a koccanást. Szerencsére észrevettem és nyitottam helyet neki, különben nagy baleset lett volna” – mondta.

Kifogásolta Lawson viselkedését, megemlítve, hogy ignorálta Alonso intelmeit az előző héten. Szerinte hiába jó versenyző, ha nem változik, hamar ki fog kopni a Forma-1-ből. „Azt gondolom, nem megfelelő hozzáállással érkezett meg, szerényebbnek kellene lennie.”

A csatájuknak sok tétje nem volt, végül egyikük sem szerzett pontot. Ez persze inkább utóbbira nézve kellemetlen, aki újabb siralmas hétvégét zárt, és lehet, hogy a közeljövőben pont Lawsont ülteti majd a helyére a Red Bull.

Abszurd jelenetek: Leclerc káromkodott, majd egyből kérdőre vonta őt az FIA embere