back to top
KezdőlapFormula 1Sajtó: Az F1 nyereségvágyból nem engedte, hogy kirúgják Pérezt

Sajtó: Az F1 nyereségvágyból nem engedte, hogy kirúgják Pérezt

-

Hétfőn sokakat meglepett a hír, miszerint minden előzetes sejtés és kommunikáció ellenére a Red Bull mégis kitart Sergio Pérez mellett a szezon második felére. Német források szerint maga a Forma-1 avatkozott közbe.

A csapattól érkező kritikák és a paddockból érkező információk alapján a Red Bull valóban készen állt arra, hogy a nyári szünetben lecserélje Pérezt, aki hónapok óta csak árnyéka a szezonkezdetkor látott önmagának, május óta pedig nyolc futam alatt csak 28 pontot tudott szerezni, ez a forma pedig veszélybe sodorhatja a csapat első helyét a konstruktőri tabellán. A mexikói pilóta az utolsónak tűnő esélyt sem tudta megragadni a hétvégén, mert Spában bár a második helyről rajtolt, végül csak nyolcadikként ért célba.

Ezt azonban azon egybehangzó értesülések követték, melyek szerint Christian Horner csapatfőnök hétfőn közölte a Milton Keynes-i gyár dolgozóival, hogy Pérez a nyári szünet után is a csapattal marad.

A német f1-insider érdekes háttérinformációkat szerzett az üggyel kapcsolatban, például azt, hogy a Red Bull vezetői még a Spából való vasárnapi távozáskor is azt közölték Max Verstappennel, hogy Pérez menni fog, a szünetet követő Holland Nagydíjon már más lesz a csapattársa. Így a Verstappen családot is meglepte, hogy végül nem fog megvalósulni ez a forgatókönyv.

A lap újságírója, Ralf Bach hozzátette, tudomása szerint az F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, a Liberty Media avatkozott közbe a Red Bullnál, meggyőzve a csapatot pilótájának megtartása felől. Ennek oka pedig az, hogy hazai versenyző hányában az október 27-i Mexikóvárosi Nagydíj bevételei komolyan megzuhannának. Az Autodromo Hermanos Rodríguez versenypálya naptárba való 2015-ös visszatérése óta Pérez mindig ott volt a mezőnyben, a személye által generált érdeklődés pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy igazi fesztiválhangulat uralkodik a nagydíjhétvégén, a Stadion-szekció lelátója pedig mindig csordulásig megtelik.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az f1-insider szerint azonban már elhintette, hogy 2025-re továbbra is a versenyzői ülések átrendezése a cél, sőt, arra is van esély, hogy ez mégis akár idén megtörténhet. Ha csak a Mexikóvárosi Nagydíj után, akkor is marad még hátra négy futam a szezonból.

A Red Bull mai, szerdai filmforgatási tesztnapja Imolában így továbbra is relevanciával bírhat a pilótakérdésben, hiszen a csapat ott összeméri egymással Daniel Ricciardót és Liam Lawsont, s ez alapján dönthet, ki váltsa Pérezt a nagycsapatban, amikor majd eljön az ideje.

Végre eldőlt a Sainz-dominó, amire mindenki várt – hamarosan bejelenthetik a két újonc pilótát