16.5 C
New York
szerda, október 16, 2024
KezdőlapFormula 1Piastri hite egyszer megingott abban, hogy az F1 csillaga lehet

Piastri hite egyszer megingott abban, hogy az F1 csillaga lehet

-

Az F1-be üstökösként berobbanó Oscar Piastri a hírnév előtt futott egy gyengébb évet, amikor a fejébe kellett vernie, hogy több ilyet nem engedhet meg magának.

Piastri az F3 és az F2 bajnokságát kapásból megnyerte, így gyakorlatilag kikövezett út várta az F1-be, hiszen ilyen eredménysort felmutató versenyzőnek ritkán nem szoktak lehetőséget adni a világbajnokságban. Ezt tavaly meg is kapta a McLarentől, miután az Alpine elkövette azt a hibát, hogy szabad hely hiányában egy évig még a kispadon tartották, ezért csaphattak le rá a wokingiak.

Elismerte, hogy amikor ausztrálként átköltözött az autósport őshazájának számító Európába, már az a gondolat is elégedetté tette volna, hogy tudja, valóra válik az álma és fizetett autóversenyző lesz.

„Amikor Európába mentem, az első célom a motorsportban az volt, hogy ez legyen a szakmám, abból éljek, hogy versenyautókat vezetek. Tulajdonképp nem is érdekelt, milyen fajta autókat, bár természetesen az F1 felé törtem. De először csak profi autóversenyző akartam lenni, nem számított, hogy GT-autót vagy Supercars-autót vezetve Ausztráliában” – idézte a Daily Mail.

Piastri beszélt arról, hogy mennyi esélye van a vb-címre

„Egy idő után tudtam, hogy ha nem is jutok el az F1-be, már megismerték a nevem az alacsonyabb sorozatokban, úgyhogy adódik majd lehetőség máshonnan. A tartalékterv az volt, hogy visszamegyek Ausztráliába, ha nem jön be a kaland.”

Több évvel korábban azonban volt egy nyögvenyelős szezonja: 2018-ban a Formula Renault 2.0 Euro sorozatában a húsz futamból csak hármon állhatott dobogóra (győzelmet nem szerzett) és nyolcadik lett az összetettben, amit figyelmeztető jelnek vett.

„Az első Formula Renault-ban töltött idényem volt az egyetlen, ami kemény volt. Nem sok serleget gyűjtöttem, és az iskolában is sok kötelezettségem volt, sűrű évem volt a versenyzés világán túl. A magamnak kitűzött elvárásokhoz képest pedig nem jól szerepeltem, s bár nem kérdőjeleztem meg, hogy maradok Európában, tudtam, nem fér bele ilyesmi a továbbiakban, mert a lehetőség hamar elmúlik” – nyilatkozta.

Egy év múlva aztán kiköszörülte a csorbát és megnyerte a sorozatot, ahogy az utána következő két évben az F3-at és az F2-t is. Onnantól pedig ismert a története és a tehetsége a szélesebb nyilvánosság számára is, most már a jövő egyik potenciális világbajnokaként tekinthetünk rá.

Lesajnáló véleményt mondott Norrisról és Leclerc-ről a Red Bull vezetője

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]