back to top
KezdőlapFormula 1Ricciardo szerint Verstappen erőssége egyben a gyengesége is

Ricciardo szerint Verstappen erőssége egyben a gyengesége is

-

Max Verstappen jobban tenné, ha odafigyelne mindarra, amit a Forma-1 idősebb versenyzői mondanak – állítja csapattársa, Daniel Ricciardo. Az ausztrál szerint Verstappen egyik gyengesége épp annak fiatalos függetlensége, bár szerinte idővel ez is elmúlik majd.

„Nyilvánvaló, hogy képes a határon autózni, és ez persze jó dolog.” – mondta Ricciardo az Autosportnak. „A gyengesége talán a kora. De nem a sport tekintetében, inkább csak úgy az életben.”

„Talán magába szív valamit az idősebbektől.”

„Sokan azt mondják: ‘Nézd, nem gondoljuk, hogy ez így jó lenne’, vagy ilyenek. És Max meg úgy reagál, hogy ‘tudom én, hogy mit csinálok’. Talán erősség, hogy ilyen független, de gyengeség is egyben…”

„De idővel érettebb lesz, talán jobban megfogadja majd az idősebbek tanácsát.”

Mindezek ellenére Ricciardo úgy ítéli, hogy jó a kapcsolata Vertappennel.

„Én mindig próbálok tanulni mindenkitől.” – mondta az ausztrál. „Mert ez egy technikai sport, mindig akad valami, amit meg lehet tanulni. Más technika, vagy valami autóbeállítás. Nem tudom konkrét dologról állítani, hogy Maxtől tanultam, mert ezeket tudat alatt tanuljuk meg.”

„Mivel mindketten nagyon motiváltak vagyunk és nagyon nyerni akarunk, rendre nyomjuk egymást előre, de a mérnökeink is próbálnak más beállításokat találni. Elég különböző beállításokkal kezdtük, aztán összeolvasztottuk a kettőt.”

„Valahogy így tanul az ember.”