back to top
KezdőlapFormula 1Rózsaszín helyett egy kis kék kerülhet még fel az Aston Martinra?

Rózsaszín helyett egy kis kék kerülhet még fel az Aston Martinra?

-

Sajtóértesülések szerint névadó szponzort válthat jövőre az Aston Martin F1 Team, ugyanis a BWT helyett a Cognizant jelenhet majd meg a csapatnál.

Lawrence Stroll és konzorciuma úgy határozott, hogy a Racing Pointot újraszervezik, és megalakítják belőle az Aston Martin Forma-1-es csapatát. Azonban új istállóhoz új színek és szponzorok dukálnak, így elképzelhető, hogy egy régi ismerőstől kell búcsút venniük.

A Racing Point (korábban Force India) 2017-től élvezheti az osztrák BWT támogatását, akik speciális kemikáliákra és vízkezelő rendszerekre szakosodtak. A rózsaszín szín miattuk tűnt fel a csapaton, azonban az új irányvonalba már nem biztos, hogy belefér a korábbi paletta.

2016-ban a BWT még azt tervezte, hogy a Mercedesszel lép egyességre, a Force India helyett. A megbeszélésék jól haladt, ugyanis még a szponzori megjelenéséhez is elértek. Az első tervek szerint az első szárny illetve még kisebb elemek kapták volna meg a pink színt, ám a BWT kész lett volna 50 millió eurót is adni azért, hogy teljesen rózsaszínné változtassa az Ezüst Nyilakat. A Daimler viszont abba már nem ment bele, hogy a konstrukció teljesen pink legyen, még a BWT ezek után a kompromisszumkötés terén nem volt elég merész. Így kötöttek ki a Force Indiánál, ami idén még Racing Point, de jövőre már Aston Martin néven fog szerepelni a sportágban. Ám ahogy a Daimler ellenezte a rózsaszín autót ötletét, úgy valószínűleg „James Bond autójának” sem állna jól az a szín.

Stroll ugyanis korábban elmondta, hogy szeretné visszahozni a brit zöldet, ami akár kaphat egy kis kéket is maga mellé. Ugyanis a Motorsport-Total.com információi szerint az Aston Martin jelenleg az amerikai informatikai szolgáltatóval, a Cognizanttal tárgyal.

Ugyanakkor azt nem tudni még, hogy egy esetleges megállapodás esetén mennie kellene teljesen a BWT-nek, vagy csak a névadó szponzori státuszukat veszítené el.