back to top
KezdőlapFormula 1Russell szíve megszakad, a Mercedes szerint Hamilton is megérdemelt győztes

Russell szíve megszakad, a Mercedes szerint Hamilton is megérdemelt győztes

-

Csupán pár perccel George Russell Belga Nagydíjról való kizárását követően meg is érkezett a Mercedes közleménye, amelyben Toto Wolff csapatfőnök reagál a történtekre.

Russell ugyan egy remek taktikai húzással a hatodik helyről indulva elsőként ért célba Spában – komoly ellenérzéseket kiváltva ezzel a más taktikán a vezetést sokáig őrző Lewis Hamiltonból –, ám a mérlegelésnél 1,5 kg-mal könnyebbnek találták autóját a megengedettnél, ez pedig egyetlen döntést eredményezhetett: a kizárást.

Wolff elismeri a csapat által elkövetett kalkulációs hibát, ugyanakkor rámutat, ez nem fogja visszavetni a Mercedes lendületét, amely az elmúlt egy hónapban a legeredményesebb istállóvá lépett elő a mezőnyben.

„El kell fogadnunk ezt a kizárást. Kétségtelen, hogy hibát vétettünk, és ügyelnünk kell arra, hogy tanuljunk belőle. Hazamegyünk, kiértékeljük, hogy mi történt, és értelmezzük, hogy mi siklott félre. Frusztráló elveszíteni egy kettős győzelmet, és csak bocsánatot kérni tudunk George-tól, aki nagyon erős versenyt futott” – mondja Wolff a Mercedes közleményében.

„Lewis természetesen megkapta az első helyet. Ő volt a leggyorsabb a két kiállást választók között, és megérdemelt győztes.”

„A kizárás ellenére rengeteg pozitívumot vonhatunk le ebből a hétvégéből. Két különböző taktikán is a mi autónk volt a mezőny legjobbja a mai versenyen. Csupán néhány hónappal ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna.”

„Úgy mehetünk a nyári szünetre, hogy a legutóbbi négy versenyből hármat mi nyertünk. Megfiatalodva tervezünk visszatérni a gyárbezárás után, azzal a céllal, hogy felszállóágban maradunk.”

Russell a közösségi oldalán egy ennél jóval rövidebb üzenetben vette tudomásul, hogy át kell adnia a már megünnepelt győzelmi trófeát és a vele járó 25 pontot Hamiltonnak.

„Szívszaggató… 1,5 kg-mal a súlyhatár alatt voltunk, ezért kizártak a versenyből. Mindent kitettem a pályára, és büszke vagyok arra, hogy elsőként értem el a célt. Jönnek még továbbiak.”