back to top
KezdőlapFormula 1Sainz elárulta, mi okozhatta a korai búcsúját az időmérőn

Sainz elárulta, mi okozhatta a korai búcsúját az időmérőn

-

Az idei Forma-1-es legutolsó időmérő edzésének egyik legnagyobb negatív meglepetése Carlos Sainz volt. A spanyol pilóta szerint hibáztak csapatként a kvalifikáción, de a riválisainak kétes viselkedése is nagy szerepet vállalt a korai búcsújában.

A kétszeres futamgyőztesnek – akinek a mostani volt ferraris karrierje első Q1-es kiesése – a mostani hétvégéje nagyon nem alakul jól, miután egy óriási balesetet szenvedett a második szabadedzésen, és az időmérő edzésen is csak a 16. rajthelyet szerezte meg. Sainz már az utolsó próbálkozását követően jelezte, hogy nem lepte meg őt a kiesése, miután szerinte két autó is feltartotta őt az utolsó próbálkozásán.

A spanyol szerint a szóban forgó indok nagy mértékben befolyásolta őt, és emiatt nem tudott továbbjutni a Q2-be.

„Versenyzőként tisztában vagyunk azzal, hogy ha valaki mögött csinálsz meg egy kanyart, akkor az egy-két tizedes veszteséggel jár – nyilatkozta Sainz a kiesését követően, ami egy fájó pont lehet a Ferrarinak a konstruktőri 2. helyért folyó harcban.

„Ez már nem egy pilótánál tapasztaltam, hogy amikor szoros a mezőny a Q1-ben vagy a Q2-ben, akkor azzal próbálnak javítani az esélyeiken, hogy rossz helyzetbe próbálják hozni a másikat. A káros levegővel tudod azt, hogy időt veszít a mögötted autózó pilóta. Mindenki ezt csinálja, és ha rossz a pályapozíciód, akkor még jobban szenvedni fogsz emiatt.”

Sainz-t az sem segítette, hogy a Ferrari forgalomba küldte ki őt a pályára, de az olasz istálló számára még semmi sincsen elveszve. Lewis Hamilton csak a 11., George Russell pedig a 4. helyről indul majd a vasárnapi futamon. A maranellóiak minden reménye a 2. pozíciót megszerző Charles Leclerc lesz, ugyanis ha semmi nem változna a futam végéig, akkor a Scuderia örülhetne a végén.

Verstappené az év utolsó pole-ja, Hamilton és Sainz is betlizett