back to top
KezdőlapFormula 1Sainz: Nem tudok mit kezdeni a türelmetlen csapatokkal

Sainz: Nem tudok mit kezdeni a türelmetlen csapatokkal

-

Carlos Sainz tisztában van azzal, hogy jelenleg az ő döntésképtelensége akasztja meg a további pilótapiaci mozgásokat, de nem hajlandó elkapkodni élete egyik legfontosabb lépését. 

A spielbergi paddockban kezdett el szállni annak a híre, hogy Sainz lehetséges jövő évi csapatai kezdenek belefáradni a spanyol pilóta időhúzásába. A Ferraritól év végén távozni kényszerülő 29 éves versenyző már szinte bizonyosan a jelenlegi bajnoki tabella második felében tanyázó csapatok valamelyikénél fog kikötni, de amikor a Williamsszel való megegyezése már a küszöbön volt, az Alpine-tól érkező ajánlat elbizonytalanította. A szolgálataira leginkább vágyó Sauber/Audi a hírek szerint hajlandó rá tovább várni, de a Williamsnek kezd elfogyni a türelme, s újraélesztette a tárgyalásokat Esteban Oconnal és Valtteri Bottasszal – akik az Audinál is esélyesek, illetve a francia a Haasnál is. 

Lassan ráunnak a csapatok a válogató Sainzra, senki nem akarja neki megadni, amit kér

Bár Sainz esetében fennáll a veszélye, hogy további időhúzás esetén már nem ő fog választani, hiszen egyre kevesebb ülés lesz elérhető, a spanyol mégis úgy érzi, most azzal jár el legjobban, ha alaposan átgondolja az opcióit. 

“Erre a fajta nyomásra nem vagyok kíváncsi vasárnap délután, egy dobogót követően – kezdte válaszát Sainz, akit még azután kérdeztek a személye körül forgó pilótapiaci pletykákról, hogy harmadikként futott be az Osztrák Nagydíjon. – Még ha egyes csapatok nyomást is akarnak helyezni rám, én ki akarom élvezni ezt a pillanatot. Őszinte és egyenes leszek minden csapattal, de ez annyira fontos döntés a karrieremben, hogy annyi időt akarok rászánni, amennyi csak szükséges. Ha bizonyos csapatok nem tudnak várni vagy türelmetlenek, azzal nem tudok mit tenni. Az én jövőmről van szó, én akarok dönteni róla. Mindenkivel őszinte leszek, amennyire csak lehetséges, és megadom magam számára a szükséges időt.” 

Sainz helyezkedéseiből egyelőre az tűnik ki, hogy a háromszoros futamgyőztes nem szeretné magát több évre lekötni olyan csapatoknál, amelyek jelenleg nem dobogóesélyesek – márpedig az Audi és a Williams is hosszú távú szerződést ajánl, az ugyanis az ő jövőképükbe sem fér bele, hogy a spanyol csak ugródeszkaként használja őket, s ne is teljes odaadással dolgozzon a csapat fellendítéséért. Ugyanakkor erős magabiztosságot is sugároznak a pilóta megnyilvánulásai, hiszen biztos benne, hogy tovább időhúzás mellett is lesz lehetősége választani a jelenlegi opciói közül.