back to top
KezdőlapFormula 1Steiner üzeni az Alpine-nak, hogy ne Schumachert szerződtessék az F1-be

Steiner üzeni az Alpine-nak, hogy ne Schumachert szerződtessék az F1-be

-

Idén az Alpine WEC-csapatában versenyez Mick Schumacher, akinek a nevét még mindig újra és újra bedobják a kalapba potenciális F1-es szerződés kapcsán.

A hétszeres világbajnok Michael fia két, nem kifejezetten sikeres szezont futott a Forma-1-ben 2021-től 2022-ig a Haas színeiben, ahol egy-egy villantást leszámítva jobbára a baleseteivel hívta fel magára a figyelmet. Jelenleg a Mercedes tesztpilótája, miközben az Alpine WEC-programjában versenyzik, ám ha egyre csökkenő esélyekkel is, de azért még nem elképzelhetetlen a visszatérése a Forma-1 világbajnokságába.

Noha az Alpine elvileg mentőövet dobhat neki, és ezt akár az is előkészítheti, hogy a csapat és Esteban Ocon útjai az év végén elválnak, korábbi csapatfőnöke óva inti az Alpine-t attól, hogy Schumachert válasszák, szerinte most nem érdemes mérlegelni a leigazolását.

„Pillanatnyilag nem. A legjobb elérhető versenyzőre van szükség, olyanra, aki megmutatta, hogy nagyon jó. A gyári csapatoknak a legjobbra kell törekedniük” – jelentette ki Günther Steiner a The Red Flags podcast adásában.

Az Alpine-nál kialakult feszültségről azt mondta, Pierre Gasly és Ocon közös fedél alá hozása időzített bombának számított. „A csapattársaknak nem muszáj a legjobb barátoknak lenniük, együtt elmenni vacsorázni, de tisztelniük kell egymást – mondta Steiner. – Ha nem tetszik valakinek, hogy egy csapatban indul adott illetővel, menjen el. Ha nem tetszik, ahol vagyok, elmegyek. Senkivel sem fogok harcolni úgy, hogy annak a csapat igya meg a levét.”

A Red Bull szakított az identitásával, fél kockáztatni?