back to top
KezdőlapFormula 1Saját volt alkalmazottja árulta el a Schumacher-családot

Saját volt alkalmazottja árulta el a Schumacher-családot

-

Három férfi ellen emelt vádat a német ügyészség azok után, hogy az egyikük a hétszeres világbajnokról készült fotók közzétételével zsarolta a Schumacher-családot.

Miként arról júliusban mi is beszámoltunk, egy 53 éves férfi a 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett, azóta a nyilvánosságtól elzártan élő Michael Schumacherről készült fotókkal zsarolta a Schumacher-családot. A bűncselekményt a fiával együtt elkövető, korábban kidobóként dolgozó férfi állítólag 15 millió eurót követelt, különben közzéteszi a fotókat a darkweben. Miután a rendőrség elkapta őt és a fiát, jelenleg a vádemelés zajlik Németországban, a fő gyanúsított pedig akár 15 évet is kaphat – írja a Guardian.

Új fejlemény az ügyben az is, hogy nem csak kettő, hanem három férfi ellen emelt vádat az ügyészség, hiszen értelemszerűen a fő gyanúsítottnak valakitől meg kellett szereznie a Schumacherről készült fotókat. Azt pedig egy másik 53 éves, Wülfrath-ból származó férfitől kapta, aki 2021-ig biztonsági őrként dolgozott a Schumacher-családnak. Ez a férfi állítólag öt számjegyű összegért adhatta el a képeket, és szintén „jelentős” börtönbüntetésre számíthat zsarolási kísérletben való bűnrészesség és a magánélet megsértésének vádjában.

A fő gyanúsított ezután júniusban többször is felhívta a Schumacher-család egyik jelenlegi alkalmazottját a pénzt követelve, majd azzal fenyegetett, hogy közzéteszi a képeket a darkweben. A svájci nyomozók végül ezekhez a hívásokhoz használt telefonszám lenyomozásával találták meg az elkövetőket.

A fő gyanúsított 30 éves fiát bűnrészességgel vádolják, mivel apja őt kérte meg, hogy hozzon létre lenyomozhatatlan email címet, amelyről a Schumacher-családnak bizonyítékokat küldhetnek arról, hogy tényleg a birtokukban vannak a képek.

Megleste Michael Schumachert egy újságíró egy teszt után, és döbbenetes dolgot látott