back to top
KezdőlapFormula 1Nesze, sánta, itt egy púp! – Pérez büntetést kapott Barcelonára, már Horner is...

Nesze, sánta, itt egy púp! – Pérez büntetést kapott Barcelonára, már Horner is türelmetlen

-

Sergio Pérezt még az ág is húzza, hiszen nem elég, hogy a mexikói pilóta újabb katasztrofális hétvégén van túl, még büntetést is kapott a Spanyol Nagydíjra. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Barcelonában már azt a Pérezt akarja látni, akit az idei szezon első négy futamán.

Noha Max Verstappen győzelmével több mint kétszeresére növelte addigi előnyét a konstruktőri pontversenyben a Ferrari előtt, a Red Bullnál aggodalomra adhat okot, hogy a hétvége előtt 1+1 éves szerződést aláíró Sergio Pérez újabb borzasztó teljesítményt nyújtott. A mexikói pilóta az időmérő edzésen kiesett a Q1-ben, majd a Kanadai Nagydíjon érdemi előrelépés nélkül, az 51. körben a falnak csapta az autóját és kiesett.

Mindennek tetejébe pedig 3 rajthelyes büntetést kapott a Spanyol Nagydíjra, mert a 6-os kanyar bukóteréből sérült autóval visszatért a pályára, majd törmeléket hullajtva visszakecmergett a bokszba. Ez pedig megsértette a sportszabályzat azon pontját, miszerint tilos nem biztonságos autóval versenyezni, ráadásul a Red Bull is kapott büntetést (25 ezer eurót), mert ők tanácsolták Péreznek, hogy próbáljon meg visszatérni a bokszba, hogy ne kelljen beküldeni miatta a biztonsági autót (Verstappen vezette a versenyt).

Pérez balesete (aztán Sainz és Albon ütközése):

Pérez ezzel az utóbbi négy versenyen mindössze 4 pontot szerzett, aminél 10 pilóta is többet gyűjtött ebben az időszakban. „Borzasztó hétvége volt ez Checónak, Barcelonában erősen kell visszatérnie – nyilatkozta a Sky Sportsnak Christian Horner csapatfőnök. – Szerencsére a Ferrari sokkoló teljesítményt nyújtott és nem szerzett pontot, amivel némileg lógva hagytak minket, de mindkét autóval pontot kell szereznünk. Ma megúsztuk, hogy nem tettük, de Barcelonától kezdve szükségünk van Checóra az élmezőnyben, ahol a szezon elején volt.”

„Időről időre azt látjuk Checóval, hogy amikor már azt hisszük, padlót fogott, akkor feláll. Kemény versenyző és karakter, és neki jobban fáj ez, mint bárki másnak. Elszánt lesz, hogy visszatérjen és mindenkinek megmutassa azt a formát, amire képes, és amit az idei szezon első négy versenyén mutatott” – folytatta Horner

„Nagyon nehéz hetek állnak mögöttünk, de szerintem össze fogjuk kapni magunkat, leszegjük a fejünket és tanulunk a hétvégéből – mondta Pérez. – Szombaton volt egy kis gondunk, ami megakadályozott minket abban, hogy előrébb végezzünk, de ezt rögtön az időmérő után megértettük, ami pozitív. Nyilván hosszú év áll előttünk és biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk találni a formánkat.”

„A baleset az én hibám volt, a hatos kanyarban megérintettem a pálya vizes részét, onnan pedig már nem lehet megállítani az autót. Teljesen vizes volt minden, ráléptem a fékre, és csak nem tudtam megállni. Kicsit szerencsétlen helyzet volt.”

Helmut Marko, a Red Bull osztrák tanácsadója az időmérő után már arról beszélt, hogy Péreznek pszichológiai eredetű gondjai vannak. Kérdés, hogy a nyílt kritika ebben a helyzetben segíti-e Péreznek, vagy éppen ellenkezőleg.