back to top
KezdőlapFormula 1Tűz a paddockban, evakuálták a McLaren motorhome-ját

Tűz a paddockban, evakuálták a McLaren motorhome-ját

-

Ijesztő jelenetek játszódtak le a barcelonai paddockban alig fél órával a Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzésének kezdete előtt: a McLaren vendéglátó-egységében tűz ütött ki.

A paddockban dolgozó személyzet gyorsan felfigyelt rá, hogy füst tolódik ki a McLaren motorhome-jának ajtaján, így hamarosan a fotók is ellepték a közösségi médiát. A tűz oka egyelőre nem ismert, az Autosport szerint a konyha feletti részen csaphattak fel először a lángok.

Helyszíni beszámolók szerint a segítség gyorsan megérkezett a tűzoltók és a mentők képében, de a többi csapat, valamint a Pirelli F1-es főnöke, a mentősként is dolgozó Mario Isola is igyekezett segédkezet nyújtani.

A McLaren motorhome-ját kiürítették. A csapat szóvivője szerint mindenkinek biztonságban sikerült elhagynia az épületet, senki nem sérült meg a személyzet tagjai közül. A Sky Sports értesülései szerint két tűzoltó a füst belélegzése miatt kapott kezelést, de állapotuk nem súlyos.

„Ma délelőtt tűzjelzés miatt evakuáltuk a paddockbeli vendéglátó-egységünket. A csapattagok biztonságban elhagyták az épületet, a helyi tűzoltók pedig kezelték a helyzetet” – áll a McLaren rövid közleményében.

Az F1-es paddock legutóbbi tűzesete szintén a Spanyol Nagydíj hétvégéjén történt, a 2012-es futam leintését követően a Williams garázsában – akkor az üzemanyag kapott lángra.