back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen folytatja tüntetését az FIA ellen

Verstappen folytatja tüntetését az FIA ellen

-

Max Verstappen ezen a versenyen sem sok beszéddel fárasztja magát a hivatalos sajtótájékoztatókon. Új érvet is felhozott, amin nehezen találhat fogást az FIA.

Az egész előzménye a Szingapúri Nagydíjra datálódik, ahol az FIA rossz szemmel nézte, hogy Verstappen csúnya szót mondott az autójára, (véletlen egybeeséssel) közvetlenül azután, hogy az FIA elnöke felhívta a figyelmet a káromkodás terjedésére az F1-ben.

A címvédő a perpatvarra és a közösségi formában kiszabott büntetésre úgy reagált, hogy később a hivatalos sajtótájékoztatókon egy-két szavas válaszokat adott, bőbeszédűbb csak a Red Bull vagy a saját maga által kezdeményezett gyűléseken volt. Egy ilyenen Austinban csütörtökön kijelentette, hogy az itteni versenyhétvégén se várjunk mást tőle.

„Nem beszéltünk azóta az FIA-val, úgyhogy nálam semmi sem változik. Amúgy sem szeretek sokat beszélni, szóval nekem jó így” – idézte a BBC. Egyúttal megerősítette, hogy meg fog szólalni a hivatalos sajtótájékoztatón, valamint hogy a Red Bull asztala „jól működik”, szóval oda várja a többre kíváncsi újságírókat.

A lázadó Verstappen felfogta, miért hívták be raportra a káromkodás miatt

Ostobaságnak nevezte az egész ügyet, ami, valljuk meg, legalább akkora túlkapás az FIA részéről, mint a gatyában turkálós piercing ügy volt nemrég. Verstappen felhozott egy teljesen jogosnak tűnő új érvet is, amivel nehezen vitatkozhat az FIA.

„Tudom, nem szabad szitkozódni, de ez nálam mások szidalmazására vonatkozik. Aztán olyasmiket mondanak nekem, hogy nem akarják, hogy a kisgyerekek ilyesmit halljanak, de amikor én ötéves voltam, sosem figyeltem sajtótájékoztatót. Az iskolában pedig ennél durvább dolgokat is hallani” – mutatott rá.

Hozzátette, hogy mindig nyitott a beszélgetésre az FIA elnökével, Mohammed bin Szulajmmal.

18-ból 17 futamon csalhatott a Red Bull, de az is lehet, hogy teljesen ártatlan