16.5 C
New York
vasárnap, október 6, 2024
KezdőlapFormula 1A lázadó Verstappen felfogta, miért hívták be raportra a káromkodás miatt

A lázadó Verstappen felfogta, miért hívták be raportra a káromkodás miatt

-

Vihar a biliben szintű botrányt okozott, hogy Max Verstappen trágár kifejezést használt az FIA sajtótájékoztatóján, amiért pontosabban meg nem nevezett közösségi munkára büntették.

Sokak szerint érthetetlen/nevetséges, miért volt szükség erre, hiszen Verstappen legalább nem játszotta meg magát, és nem is valaki másra, hanem az autójára használt egy olyan szitokszót, ami a hétköznapi életben sokaknál teljesen megszokott. Az FIA egyik  felügyelője, aki Szingapúrban épp szolgálatot teljesített, árnyalni próbálta a helyzetet azzal, hogy kifejtette, miért hívatták be Verstappent.

Az illető Johnny Herbert, háromszoros futamgyőztes korábbi F1-es pilóta. „A szingapúri sajtótájékoztatón Max az F-betűs szót használta az autójára, amit világszerte közvetítettek. Több káromkodást hallani manapság, mint valaha, és egy sajtótájékoztató nem a megfelelő hely erre” – jelentette ki a Casino Hawks oldalnak.

„Egyes újságírók szerint a sportágban megpróbálnak robotot faragni a versenyzőkből, pedig ez nincs így. Csupán annyit kérünk tőlük, ne szitkozódjanak, ami szerintem így van jól. A legtöbb pilóta nem káromkodik.”

A Red Bull tényleg tart attól, hogy Verstappennél betelik a pohár és visszavonul

Pontosabban ha mégis káromkodnak, azt a nyilvánosság keretein kívül teszik, és Verstappen is úgy vélte, a legtöbb emberre érvényes ez a megállapítás. A holland trollkodással reagált a büntetésre, amivel Herbertnek sem volt baja.

„Ez mutatja Max lázadó stílusát, amit én is imádok, Max ettől lesz Max, őszinte figura, aki kimondja, amit gondol. De ennek is megvan az ideje és a helye. Véleményem szerint túl sok a káromkodás, és nem akarom, hogy az ötéves unokám ilyen beszédet halljon” – mondta.

„Láttuk [Verstappen] arcán, hogy nagyon felhúzta magát, de amikor távozott, úgy tűnt, megenyhült, mert megértette, miért hívtuk be. Minket, sportfelügyelőket nem hibáztatott érte. Megvan a hatáskörünk sokféle büntetési mód alkalmazására, a testület közösen döntött. Megbírságolhattuk volna őt, de hasznosabbnak éreztük, hogy inkább tegyen valamit a közösségért. Hogy ez pontosan mi lesz, azt Max és az FIA dönti el.”

Jos Verstappen kibírta káromkodás nélkül az FIA káromkodásszabályának kritizálását

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]